MAJORS

El concurs Almuchef d’Almussafes ja té guanyadores

Araceli Ortiz i Mari Carmen Recuenco obtenen el beneplàcit del jurat

Dotze participants en la segona convocatòria del certamen gastronòmic per a majors


La segona edició del certamen gastronòmic “Almuchef”, dirigit al col•lectiu de jubilats i pensionistes i emmarcat en l’agenda commemorativa del XXXVIII Homenatge als Majors, es va celebrar durant la vesprada d’ahir dimecres dia 19. Organitzat des de la Regidoria de la Tercera Edat, el concurs ha permés als dotze participants presentar un ampli palmito de plats dolços i salats, per a la seua posterior valoració per part del jurat, presidit per la regidora de la Tercera Edat i integrat per membres de la Junta Directiva de l’Associació de Jubilats i Pensionistes i pel tinent de la Guàrdia Civil i el cap de la Policia Local.

Per segon any consecutiu, qüestions com l’originalitat, la presentació i el sabor van permetre als membres del jurat del Concurs Almuchef puntuar i valorar les tretze receptes presentades.

La Llar del Jubilat va acollir la iniciativa gastronòmica, que l’edil delegada de la Tercera Edat, Paqui Oliver, qualifica de “reeixida i molt estimulant per als majors que van competir per a aconseguir els guardons als millors plats dolços i salats”. De fet, el jurat, presidit per la pròpia regidora, junt amb dos integrants de la Junta Directiva de l’associació, el cap de la Policia Local i el tinent de la Guàrdia Civil, va tindre una complicada deliberació, per la qualitat dels plats presentats a concurs pels dotze majors inscrits.

Els concursants de l’Almuchef local van demostrar les seues habilitats culinàries amb creacions gastronòmiques com el pastís de bombons de Ferrero Rocher, el tronc de massapà i el brownie, entre altres. Encara que, la conjunció de la qualitat no sols en la presentació sinó també en el sabor va propiciar que finalment el premi especial al millor plat dolç fóra per a Mª Carmen Recuenco, que va cuinar un pastís de xocolate amb moca, i el guardó de salat per a Araceli Ortiz, amb el seu pastís de pasta fullada amb sobrassada i formatge. Ambdós van rebre, de la mà de la regidora de la Tercera Edat, el premi consistent en una menjar per a sopar per a dos persones en el restaurant “Dies de Vi i Roses”. La participació en el certamen també va tindre el seu al•licient en forma d’agraïment, ja que des de l’ajuntament se’ls va fer entrega d’un davantal que simbolitza el certamen a la totalitat dels inscrits.

La vesprada amb sabor gastronòmic es va clausurar amb un berenar, en la que el més de mig centenar de majors assistents a l’acte van tastar la totalitat de les creacions culinàries presentades prèviament pels concursants.

Categorías:MAJORS, NOTÍCIES