ESPORTS

El Club Tomiki Aikido d’Almussafes aconsegueix dos plates en l’europeu celebrat en el municipi

El Pavelló Poliesportiu de la localitat va acollir el V Campionat Europeu Obert per Clubs els dies 17 i 18 de setembre


Les arts marcials europees van tenir durant el cap de setmana del 17 i 18 de setembre a Almussafes com una de les seues principals capitals. El V Campionat Europeu de Aikido Obert per Clubs, en el qual l’equip almussafeny va aconseguir dues plates, va tenir al Pavelló Poliesportiu Municipal de la localitat com a seu del torneig. En el mateix, van participar esportistes de diversos països europeus com Regne Unit, França, Rússia, Bulgària i Japó.

Setanta participants de tota Europa es van reunir en el Pavelló Poliesportiu Municipal d’Almussafes els dies 17 i 18 de setembre per a disputar el V Campionat Europeu Obert per Clubs, prova organitzada per la European Tomiki Aikido Network (ETAN). Almussafes, que arreplegava el testimoni de la ciutat belga d’Amberes, seu de la passada edició, va acollir als equips, arribats de diferents països com Regne Unit, Holanda, Bèlgica, França, Rússia, Bulgària, Japó i Espanya.

L’entitat almussafenya es va portar la plata en Randori No Kata per graus Kyu, aconseguida per Antonio Muñoz i Anne Duguid, i la mateixa medalla per equips, concretament per l’integrat per Nicolás López Sanfelix, Saya Ono i Vicent Bosch Campos. En el lliurament de premis va participar l’alcalde d’Almussafes, Toni González, el regidor d’Esports, Pau Bosch i el professor de l’associació, Michael Thraves.

La competició es va dividir en dues categories, Kata i Combat. En Kata, es van realitzar diverses proves, Randori No Kata per graus Kyu (per sota de cinturó negre), Randori No Kata per graus Dan (de Negre cap a avant), Koriu No Kata Dai San (una kata que reflecteix aspectes de defensa personal de la disciplina) i Nindori. En Combat, les modalitats van ser per Equips, Masculí i Femení, ja que en el Combat del aikido no hi ha categories per pes. Per a arbitrar el torneig van comptar amb quatre persones amb setè dan i cinc amb sisè dan.

“Estem molt satisfets perquè tots els assistents ens van felicitar per l’aspecte cuidat i professional que va tenir el campionat, cosa que vam aconseguir gràcies a les instal•lacions esportives i al material cedits per l’Ajuntament d’Almussafes i per l’ajuda de Bodegas Arraez, patrocinador oficial que va col•laborar en els obsequis i en la logística per a transportar el tatami que vam utilitzar”, destaca el president del club local, Vicente Bosch.

El Club Tomiki Aikido d’Almussafes es va fundar fa més de 5 anys de la mà del mestre Michael Thraves, 5é DAN per l’Associació Japonesa de Aikido, i compta amb una escola per a joves i adults que imparteix classes en diversos horaris, repartits entre matins, vesprades i caps de setmana.

Categorías:ESPORTS, NOTÍCIES