MAJORS

Almussafes rendix homenatge als seus nonagenaris

Autoritats locals i representants de la Junta Directiva de l’Associació de Jubilats visiten a un total de 12 majors

El trasllat de l’acte al cap de setmana rep una gran acollida per part de les famílies


Amb motiu del XXXVIII homenatge als jubilats i pensionistes de la localitat, l’alcalde, Toni González, junt amb la regidora de la Tercera Edat, Paqui Oliver, i integrants de la Junta Directiva de l’entitat van realitzar, durant el matí de dissabte passat dia 22, la visita institucional a dotze dels díhuit veïns i veïnes que en 2016 complixen les seues nou dècades de vida.

Del 17 al 23 d’octubre, Almussafes ha celebrat la trenta-huitena edició de l’homenatge als seus majors. Durant la penúltima jornada abans de la clausura, i coincidint amb el dia de portes obertes en la residència i centre de dia del municipi, les autoritats, acompanyades per representants de la Junta Directiva de l’Associació de Jubilats i Pensionistes, van recórrer els domicilis particulars dels veïns Luis Ángel Robledo, Trinidad Aparici, Milagros Grau, Trinidad Moreno, Juana Noverques, Encarnación Pérez, Salvador Pla i Vicenta Sanchís. A més, dos matrimonis de la població van rebre esta felicitació conjunta: la parella formada per Enriqueta Aguado i Marcelino Baldoví, i la integrada per Dolores del Carmen Mora i José Vicente Sánchez. Durant la visita institucional, es va rendir un homenatge als nascuts en 1926 per la seua longevitat, ànim, energia i història de vida.

Segons declara l’edil de la Tercera Edat, Paqui Oliver, la gran novetat d’enguany ha sigut el trasllat d’este homenatge al cap de setmana. “A diferència d’altres edicions, celebrar esta visita el dissabte ha sigut una idea fantàstica. La bona acollida que ha tingut per part dels jubilats i els seus familiars, i el reforç de la visibilitat d’este reconeixement, han sigut els dos factors que han assegurat l’èxit”. Per tant, indica, “es consolida una iniciativa que seguirà realitzant-se durant el cap de setmana en el futur”.

Malgrat que en les anteriors edicions les visites a les cases dels nonagenaris s’havien substituït per un acte d’homenatge conjunt en la Llar dels Jubilats, l’actual responsable de la delegació de la Tercera Edat ha recuperat l’antiga tradició, que s’ha consolidat com a punt fort de la setmana dedicada als majors, ja que es tracta “d’una proposta més còmoda, emotiva i entranyable per a ells”.

Encara que les autoritats i els dos membres de la Junta Directiva del col•lectiu es van desplaçar fins a deu domicilis per a felicitar a dotze dels díhuit nonagenaris del municipi, tots ells rebran un obsequi institucional. “Enguany, algunes visites no han pogut realitzar-se per qüestions personals dels propis veïns”, explica Paqui Oliver. El moment més emotiu es va produir quan es va procedir a l’entrega d’un detall commemoratiu, obsequiat per l’Ajuntament, a cadascun dels dotze nonagenaris, que estaven acompanyats per les seues famílies. De la mateixa manera, l’acte també va servir per a compartir inquietuds i obrir noves vies de diàleg amb les autoritats i la resta de personalitats.

Amb esta visita oficial i el multitudinari dinar de germanor que es va celebrar el diumenge, dia 23, l’Ajuntament d’Almussafes va posar el punt i final a la trenta-huitena edició de l’homenatge als seus jubilats i pensionistes, una commemoració que enguany ha comptat amb altres novetats importants, com la inauguració de l’Oficina d’Atenció al Major, celebrada el passat 17 d’octubre en el Centre de Salut.

Categories: MAJORS, NOTÍCIES