BIBLIOTECA

“Zona Llibre Zona Lliure” entrega els premis del primer Concurs de Booktrailers

L’acte, presidit per la regidora de Cultura, Teresa Iborra, es va celebrar ahir dilluns dia 24 en la Biblioteca Pública d’Almussafes

El booktrailer guardonat és creació de tres jóvens estudiants de Guadassuar

La iniciativa s’emmarca en el projecte d’animació a la lectura “Zona Llibre Zona Lliure” que compartixen sis biblioteques de la Ribera


El primer concurs de Booktrailers, projecte que les biblioteques d’Almussafes, Sollana, Polinyà de Xúquer, Guadassuar, Corbera i Benifaió van llançar a mitjan passat mes de maig per a promoure la lectura entre els jóvens, a partir dels 12 anys i fins a la seua majoria d’edat, dels esmentats municipis, va concloure ahir dilluns dia 24 amb l’acte d’entrega del guardó i els accèssits als autors participants. Precisament la Biblioteca Pública d’Almussafes va ser la seu triada per a la celebració de la clausura, protagonitzada per l’entrega del primer premi, que ha recaigut en tres jóvens estudiants de Guadassuar, Cristina Colomina, Cristina Casterà i Aitana Lorenzo, pel booktrailer “El balneari dels Àngels”. Així mateix, les autores d’Almussafes, Marta Sabater i Elsa López, van rebre dos dels cinc accèssits concedits pel jurat, pels seus treballs amb “Un peto de mandarina” i “El misteris punyal del pirata”, respectivament. La regidora de Cultura, Teresa Iborra, va entregar els reconeixements als autors dels treballs.

La Biblioteca Pública d’Almussafes, junt amb les de Sollana, Polinyà de Xúquer, Guadassuar, Corbera i Benifaió, col•labora en un projecte d’animació a la lectura que han batejat amb el nom de «Zona Llibre Zona Lliure». La iniciativa, plasmada en la web www.zonallibrezonalliure.wordpress.com, ha sigut dissenyada en tres línies d’actuació que comprenen els públics adult, juvenil i infantil, i la finalitat prioritària dels quals radica en la promoció i difusió de la literatura valenciana.

Precisament, l’apartat juvenil s’ha centrat en el primer concurs de booktrailers, que té com a objectiu promocionar un text literari realitzant un vídeo curt, semblant als tràilers cinematogràfics que promocionen pel•lícules o sèries de TV posant de manifest, per mitjà de música, imatges, seqüències gravades o efectes, els aspectes més atractius del llibre per captar l’atenció dels lectors, suggerint els esdeveniments de la història, però sense revelar la trama.

Els jóvens entre 12 i 18 anys de les localitats d’Almussafes, Benifaió, Corbera, Guadassuar, Polinyà i Sollana o aquells que cursen estudis en els Instituts de les dites poblacions, tenien les portes obertes per a la seua participació en esta iniciativa, apostant per a això per treballs individuals o en grup.

Tancat el termini per a la presentació dels treballs, el jurat, format per Teresa Gomis, bibliotecària de Guadassuar, Anna Palomares, de Corbera, Ester Llibrer, de Sollana, Sonia Martí, d’Almussafes i Eduard Josep, de Polinyà del Xúquer, amb l’assessorament tècnic de Carmen Navarro, de l’empresa Sénia Activitats Educatives, va visionar els booktrailers reunits i van fallar el primer premi en el treball “El balneari dels Àngels”, creat per tres jóvens estudiants de Guadassuar. Les jóvens guardonades han rebut un un e-reader.

Així mateix, i atenent a la dificultat tècnica, l’adequació de la música amb la imatge, la referència al llibre que es presenta i la millor fórmula per a incitar a la lectura de l’obra van concedir un total de cinc accèssits als muntatges finalistes, que han recaigut en “Un peto de mandarina”, de Marta Sabater; “Les lletres fan fugina”, de Lara Ferrer, Clara Galdón, Marta Collado i Teresa Perales; “El misteriós punyal del pirata”, d’Elsa López; “El meu nom no és Irina”, de Gal•la Navalón; i “La llegenda de l’amulet de jade”, d’Amin Moundir.

Categories: BIBLIOTECA, NOTÍCIES