MAJORS

Almussafes celebra un multitudinari dinar de germanor com a clausura de l’Homenatge als seus Majors

Al voltant de 1.000 persones assistixen a l’acte, que posa punt i final a una intensa setmana d’activitats commemoratives

La directora general de Serveis Socials i Persones en Situació de Dependència, Mercè Martínez, present en la jornada festiva


Més de 900 jubilats i pensionistes d’Almussafes es van reunir en el pavelló poliesportiu, durant la jornada de diumenge passat dia 23, per a acomiadar conjuntament la XXXVIII edició de la Setmana dedicada a la Tercera Edat. Este multitudinari dinar de germanor va posar fi a un ampli programa d’activitats commemoratives, que es va dur a terme des del passat 17 d’octubre. Com en les anteriors edicions, la Regidoria de la Tercera Edat del consistori municipal, en col•laboració amb l’Associació de Jubilats i Pensionistes, va dissenyar una ambiciosa programació que enguany ha comptat amb grans novetats: la inauguració de l’Oficina d’Atenció al Major i la jornada de portes obertes en la residència i centre de dia ‘La Vila’.

L’Ajuntament d’Almussafes va clausurar, durant la passada jornada dominical, la trenta-huitena edició de l’homenatge als seus majors amb una missa oficiada en l’església parroquial Sant Bertomeu i un dinar de germanor posterior, que es va celebrar en les instal•lacions del pavelló poliesportiu municipal a les 14 hores. En la present edició, esta important cita va tornar a congregar a prop de mil jubilats i pensionistes.

L’alcalde de la localitat, Toni González, l’edil de la Tercera Edat, Paqui Oliver, i el president de l’Associació de Jubilats i Pensionistes d’Almussafes, Francisco Ruiz, van presidir l’acte de clausura de la festivitat dedicada als majors. A més, la gala de germandat va comptar amb la presència, entre altres personalitats, de la directora general de Serveis Socials i Persones en Situació de Dependència, Mercè Martínez, el vicepresident de la UDP, Salvador Marí, la coordinadora provincial del Voluntariat de la UDP de València, Maribel Tarín, i el director del centre geriàtric ‘La Vila d’Almussafes’, Tomás Martínez.

Durant l’acte, al qual els comensals van gaudir d’un complet menú integrat per un entrant, un plat calent i unes postres, es va dur a terme un sorteig de regals cedits per l’Ajuntament, els comerços i les associacions locals. A més, es va obsequiar a tots els assistents amb un detall commemoratiu.

En el seu discurs d’obertura, Paqui Oliver va destacar que els jubilats i pensionistes són un dels col•lectius més participatius i compromesos amb totes les activitats que any rere any organitza la regidoria. “Els nostres majors fan que Almussafes siga una localitat compromesa amb el seu passat, el seu futur, les seues arrels i la seua història”, va declarar. Per la seua banda, el president de l’executiu, Toni González, va recordar els serveis i projectes que s’han posat en funcionament des del consistori, com l’Oficina d’Atenció al Major, el programa d’integració de Majors i l’obertura de la residència i centre de dia ‘La Vila’ a la ciutadania. “Continuarem apostant per cuidar de la salut dels nostres veïns, sobretot dels majors de 60 anys, amb diferents iniciatives que milloren la seua qualitat de vida”, va assenyalar.

Continua el repartiment de menús a domicili

Els comensals congregats físicament en el pavelló poliesportiu no van ser els únics que van gaudir d’esta cerimònia de clausura. L’Ajuntament d’Almussafes va fer partícips d’esta celebració a quasi un centenar de jubilats que, degut a alguns condicionants físics, no van poder assistir al dinar de germanor. Els voluntaris del cos de Protecció Civil van ser novament els encarregats de distribuir els menús pels distints domicilis al llarg de la jornada festiva.

Categorías:MAJORS, NOTÍCIES