NOTÍCIES

Almussafes posa en marxa una oficina d’informació i rehabilitació d’edificis

Un tècnic municipal orientarà als ciutadans i empreses que necessiten assessorament en els seus processos de reforma

La localitat materialitza així la seua adhesió al Pla Renhata de rehabilitació i renovació d’habitatges impulsat per la Generalitat Valenciana


La Regidoria d’Urbanisme de l’Ajuntament d’Almussafes acaba d’inaugurar la seua pròpia Oficina d’Informació i Rehabilitació (OIR) per a assessorar a la ciutadania, els professionals i les empreses del sector sobre la rehabilitació d’habitatges i la regeneració de barris. D’aquesta forma, els interessats podran acudir a les instal·lacions del Departament d’Urbanisme, on s’ha situat el servei, per a rebre orientació relacionada amb aquesta qüestió, tant sobre la planificació com de les ajudes brindades per part de l’administració autonòmica, impulsora de la iniciativa.

El passat mes d’abril de 2017, l’Ajuntament d’Almussafes i la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori van signar un conveni mitjançant el qual el consistori municipal s’adheria al Pla Renhata de rehabilitació i renovació d’habitatges impulsat per la Generalitat Valenciana.

El projecte, que l’any passat es va explicar a la ciutadania almussafenya en una reunió celebrada en el Centre Cultural, persegueix incentivar la reforma d’edificis antics mitjançant subvencions públiques “per a evitar problemes i millorar la qualitat de vida i l’accessibilitat de les persones”, tal com va explicar en aquella ocasió la directora general d’Habitatge, Rehabilitació i Regeneració Urbana, Rebeca Torró Soler.

Ara, l’Ajuntament del municipi comença a materialitzar la citada adhesió al Pla Renhata amb la posada en marxa d’una Oficina d’Informació i Rehabilitació (OIR) pròpia en les instal·lacions de l’administració local. D’aquesta forma, la ciutadania ja disposa d’un punt al que acostar-se per a obtenir assessorament tècnic per part de professionals especialitzats en aquesta qüestió.

“Ara els veïns i veïnes i el sector de la construcció ja compten amb un punt al que acostar-se per a obtenir informació actualitzada sobre ajudes, normativa i bones pràctiques en matèria de rehabilitació, un avanç que ens permet col·laborar amb la ciutadania i també amb l’administració autonòmica, ja que els tècnics recopilaran dades sobre les condicions del parc d’edificis existent o la qualitat urbana dels barris de la localitat”, destaca el regidor d’Urbanisme, Andrés López.
 
Serveis oferits
 
En aquesta oficina, que l’executiu municipal ha situat en les dependències del Departament d’Urbanisme, situades en el Passeig del Parc número 5, els interessats podran obtenir informació per a planificar la reforma del seu habitatge o la rehabilitació del seu edifici i aconseguir així una conservació adequada o una millora en la seua accessibilitat, la seua eficiència energètica o el seu aïllament acústic.

Així mateix, els usuaris d’aquest servei podran consultar les ajudes econòmiques a les quals pot optar per a la posada en marxa d’aquestes reformes, col·laborar en la dinamització de la rehabilitació d’edificis i la renovació urbana i traslladar a aquesta oficina totes les necessitats o propostes. Finalment, gràcies a aquesta iniciativa els professionals del sector podran formar-se en la matèria a través de cursos sobre inspecció, diagnòstic, intervenció, manteniment o gestió de projectes i obres.

La Xarxa OIR és la iniciativa de la Generalitat Valenciana emmarcat en el Pla Renhata que té per objectiu fer efectiva, a través de les entitats locals, la cultura de la rehabilitació entre els ciutadans perquè coneguen la importància del manteniment dels seus edificis i com abordar adequadament una rehabilitació en cas de ser necessari aprofitant les ajudes econòmiques que oferisquen les administracions, fomentant així la conservació dels edificis i el benestar dels seus ocupants.

Actualment, el Pla Renove Renhata té oberta una convocatòria per a acollir-se a les subvencions destinades a la substitució de calderes domèstiques per altres de millor eficiència energètica i una altra en la qual es concedeixen ajudes per a la rehabilitació tèrmica de finestres en habitatges. El termini de presentació de sol·licituds romandrà disponible fins al pròxim 14 de juny de 2018.

Categorías:NOTÍCIES, URBANISME