JOVENTUT

Almussafes obri la segona edició de la seua fira d’oci familiar MIRAQUEBÉ

Des de les 10 h. de hui i fins a les 20 h. de demà, Ajuntament i entitats culturals es bolquen en aquesta iniciativa nadalenca

Enguany s’incrementen el nombre d’estands i s’afigen activitats noves per al públic adolescent


Les millors activitats lúdiques d’aquest Nadal ja estan a l’abast de tots i totes en el II MIRAQUEBÉ, la fira d’oci familiar d’Almussafes que se celebra hui, dijous 27, i demà, divendres 28 de desembre, de 10.30 a 14 hores i de 16.30 a 20 hores en el Pavelló Poliesportiu Municipal de la localitat. Enguany se sumen diverses novetats i augmenta el nombre d’estands per a oferir la millor varietat de propostes culturals, esportives i solidàries. Aquest matí, a les 12 hores, la regidora de Joventut, Davinia Calatayud, ha inaugurat l’esdeveniment.

Després de diversos mesos de preparació i treball conjunt entre la corporació municipal i el teixit associatiu, Almussafes ha obert al públic aquest matí la segona edició de la seua fira d’oci familiar MIRAQUEBÉ, esdeveniment que durant les jornades de hui i demà oferirà a la ciutadania de la localitat, sobretot al col·lectiu infantil i juvenil, una àmplia varietat d’activitats lúdiques per a gaudir durant aquestes vacances de Nadal. La cultura, l’esport i la solidaritat protagonitzen un any més aquesta iniciativa que incorpora nombroses novetats per a augmentar el seu atractiu i aconseguir que les famílies, no solament d’Almussafes sinó també de les poblacions del seu entorn, acudisquen per a celebrar aquests dies de festa amb les activitats més divertides. L’horari és de 10.30 a 14 hores i de 16.30 a 20 hores.

Entre les principals novetats destaquen una sala de 200 m² dedicada als E-Sports amb competicions de Fornite, Fifa i altres jocs lliures oberts, un apartat en el qual els xiquets i xiquetes aprenen aspectes relacionats amb la robòtica, un mercadet solidari a benefici de l’Associació Espanyola Contra el Càncer i un concert de rock infantil en valencià titulat ‘Nanets Band Rock’. A tot això, cal sumar-li el tren turístic, que aquest 2018 ha ampliat a dos el nombre de vagons, i les propostes plantejades per diverses entitats i col·lectius, que completen una agenda en la qual continuen presents les visites guiades a la Torre Razef, els estands dels cossos i forces de seguretat i les competicions esportives.

Hui, a les 12 hores, la regidora de Joventut, Davinia Calatayud, ha inaugurat oficialment aquest segon MIRAQUEBÉ en un acte en el qual ha recorregut tot el recinte per a comprovar de prop el desenvolupament de cadascuna de les propostes i agrair als seus promotors el seu esforç i lliurament. “Des de la corporació municipal hem impulsat aquesta festa, però no seria el que és sense l’ajuda prestada per les nostres associacions”, explica l’edil.

“Després del bon funcionament de la primera edició, al desembre de 2017, teníem clar que el camí era continuar oferint a la ciutadania d’Almussafes, sobretot al col·lectiu infantil i juvenil, un espai en el qual pogueren divertir-se durant les vacances de Nadal. Entre tots i totes som capaços d’alçar un macroesdeveniment com aquest i ara el nostre objectiu és continuar polint detalls per a aconseguir la seua consolidació”, destaca.
 
Estands
 
En total, aquesta edició està formada per 58 llocs diferents, que ocupen tota la pista del Pavelló Poliesportiu Municipal, altres dues sales de la infraestructura i les seues dues zones d’aparcament. L’Agrupació de Voluntaris de Protecció Civil, la Policia Local, la Guàrdia Civil, els Bombers, Salut Pública, la Penya Valencianista, Almussafes C.F., Falla Mig Camí, Club de Tir amb Arc, L’Espai Musical, Club Yoko-Kan, Dones Bolilleres, Club Karate, Dons Progressistes, Almussord, Escola Valenciana d’Activitats, Associació Valenciana d’Il·lusionisme, Centre Cultural Andalús, les AMPA, Club d’Espeleologia Rat Penat, Escola d’Arts i Oficis i el Club de Pilota Valenciana són algunes de les associacions presents.

També participen en l’esdeveniment el Consell de la Infància i l’Adolescència, Som i Estem, AECC, Associació Fibromiàlgia, el Servei de Suport i Orientació al Menor, Ambulàncies La Peña, Esportiu Agility, Bankia, Escola d’Ocupació Et Formem, Idikid, Club de Bàsquet, Club de Tennis, PlayMusic, AECAL, l’associació de automodelisma l’Autet i Escola Ciclista Al Tran Tran.

Totes elles duran a terme diferents activitats com a exhibicions, campionats, tallers, sessions de contacontes i actuacions. Tota la informació sobre el MIRAQUEBÉ, incloent els horaris de cadascuna d’aquestes iniciatives, pot consultar-se en el portal web municipal www.almussafes.es.

Categorías:JOVENTUT, NOTÍCIES