NOTÍCIES

L’ADL d’Almussafes comença un nou curs d’activitats auxiliars de magatzem

Gràcies a aquesta formació, que es desenvoluparà fins a l’1 de març, l’alumnat aconseguirà el certificat que capacita per a la conducció de carretons

Amb una durada de 250 hores i amb contingut teòric i pràctic, el programa compta amb una subvenció de 20.662,50 euros de la Generalitat Valenciana


Des d’ahir, dijous 20 de desembre, i fins al pròxim 1 de març de 2019, quinze almussafenys estan participant en un nou curs d’activitats auxiliars de magatzem impulsat per l’Ajuntament d’Almussafes. Gràcies a aquesta formació, que compta amb una subvenció de Labora (antic Servef) de 20.662,50 euros i té una durada de 250 hores, l’alumnat aconseguirà el carnet de carretoner, certificat cada vegada més demandat per les empreses del sector industrial en els processos de selecció d’empleats. La part teòrica s’imparteix en el Centre Municipal de Formació de Persones Adultes i la part pràctica es desenvoluparà en un magatzem propietat de l’Ajuntament. El programa també inclou 40 hores de pràctiques en diferents companyies.

L’Ajuntament d’Almussafes continua desplegant el conjunt de mesures incloses en el Pla Estratègic de Foment de l’Ocupació 2016-2020, entre les quals es troben aquelles l’objectiu de les quals és augmentar la formació de la ciutadania per a incrementar les seues possibilitats d’inserció laboral. En aquest sentit, la Regidoria d’Ocupació, a través de l’Agència de Desenvolupament Local (ADL), continua plantejant a les persones inscrites en la seua base de dades la realització de diferents cursos orientats a millorar els seus currículums vitae en aspectes relacionats amb l’àmbit industrial, un dels sectors amb major nombre de treballadors en la població.

En aquest sentit, des d’ahir dijous 20 de desembre i fins al pròxim 1 de març de 2019, un total de 15 persones està participant en un curs d’activitats auxiliars de magatzem de 250 hores de durada amb el qual obtindran el carnet de carretoner i el certificat de professionalitat de Nivell I.

La formació, que es desenvolupa de dilluns a divendres de 9 a 15 hores, compta amb contingut teòric, que s’imparteix en el Centre Municipal de Formació de Persones Adultes, i pràctic, desenvolupat en un magatzem propietat de l’Ajuntament. A més, el programa es completa amb 40 hores de pràctiques en empreses. Per a poder dur a terme aquesta iniciativa, el consistori compta amb una subvenció de Labora – Servei Valencià d’Ocupació i Formació (antic Servef) de 20.662,50 euros.

“Les empreses cada vegada busquen persones millor formades, perquè això les converteix en més competents. Per això és necessari continuar apostant per aquest tipus de cursos que constitueixen un pas més en procés de trobar treball. La creació d’ocupació és la nostra prioritat i en aqueix sentit continuarem plantejant aquests tallers que en molts casos són decisius per a les companyies a l’hora de contractar”, afirma l’alcalde d’Almussafes i regidor d’Ocupació i Indústria, Toni González.
 
Continguts
 
Els responsables del curs han distribuït la formació en cinc mòduls. Primer estan tractant la manipulació de càrregues amb carretons elevadors, contingut que els capacitarà per a conduir aquest tipus de vehicles i gràcies al qual rebran el citat carnet de carretoner. Posteriorment coneixeran a fons com es realitzen les operacions auxiliars d’emmagatzematge i la preparació de comandes. Finalment, en els dos últims temes reflexionaran sobre la inserció laboral, la sensibilització mediambiental i la igualtat de gènere i se’ls explicarà tot el relatiu al treball autònom.

Categorías:NOTÍCIES, OCUPACIÓ