FESTES

Almussafes inaugura la V Ruta del Tapeig

Reina i Cort d’Honor, Autoritats i organitzadors es donen cita al bar guanyador de la passada edició

Des de hui dia 1 i fins al pròxim dijous 7 de juliol, els veïns podran degustar un total de 40 tapes en els 10 bars i restaurants participants

Per primera vegada, serà un jurat professional el que trie l’aperitiu guanyador i els clients els encarregats de decidir el millor establiment comercial


Aquest migdia ha començat a Almussafes la V Ruta del Tapeig, un certamen gastronòmic organitzat pel Club Gastronòmic “El Putxeret” en col•laboració amb l’Ajuntament que per cinquè any consecutiu busca potenciar el sector hostaler local i servir de preàmbul per a l’obertura oficial del període festiu. Els veïns podran degustar des de hui dia 1 i fins al pròxim dijous 7 de juliol, un total de 40 tapes en els 10 establiments participants. Aquesta edició, a més, es modifiquen les bases. Per primera vegada, un jurat professional triarà el millor aperitiu i els clients votaran el millor establiment.

Aquest matí, la Reina de les Festes de 2016, Belén Godoy, la seua Cort d’Honor, l’alcalde d’Almussafes, Toni González, el regidor de Festes, Andrés López, la presidenta d’”El Putxeret” i integrants de l’entitat, han inaugurat la V Ruta del Tapeig, una iniciativa gastronòmica impulsada pel Club Gastronòmic “El Putxeret” que busca “fomentar la cultura de la tapa amb la intenció de donar l’oportunitat a la ciutadania de conèixer la professionalitat dels restauradors locals i la qualitat dels seus productes”.

“Es tracta d’una activitat ja consolidada que agrada a gent de totes les edats i que a més de potenciar el sector de l’hostaleria permet anar creant l’ambient ideal entre els veïns per a l’inici de les festes patronals, ja que és un punt de trobada que s’aprofita per a anar fent plans per a aquests dies en els quals tot el municipi es bolca”, destaca el regidor de Festes, Andrés López.

L’acte ha tingut lloc a les 12 h. en l’establiment guanyador de la passada edició, el Bar Altamar, situat en el carrer Pintor Ribera número 15, i durant el mateix els assistents han pogut degustar les quatre tapes que els seus responsables han ideat per a revalidar l’èxit obtingut en 2015.

Però no serà senzill alçar-se amb la victòria. Els altres 9 participants també tenen les seues armes preparades. En aquesta sana competència, s’enfrontarà a “Días de vino i rosas”, “Bar l’Encontre”, ”Forn Rosa”, “Bar Hongria”, “Els Rogets”, “Bar Bocapizz”, “Cafeteria Centre Cultural”, “Orxateria Melchor” i “Mesó Els Vents”. Cadascun d’ells ofereix 4 propostes diferents, que conformen una àmplia varietat d’aperitius adaptats a tots els gustos. Entre les propostes es troben suggeriments tan abellidors com “entrepà de remenat d’alls tendres”, “barqueta de marisc”, “hamburgueses casolanes”, “coca de formatge brie”, “cassoleta de pasta fullada”, “quiche lorraine”, “fingers tex-mex”, “sospir de massapà amb xocolata i ametla”, “chili de carn” o “torrada de foié a la planxa”.

Com cada any, els preus de les tapes són populars. Per sol 2 €, els assistents podran degustar una tapa acompanyada d’una beguda que, sumant solament 40 cèntims, podrà ser un tercio de cervesa. A més, el preu del pack de 3 tapes amb beguda, tercio inclòs, s’ha fixat en 5€. I encara que cada establiment podrà allargar l’horari dedicat a servir els aperitius, des de l’organització s’ha fixat que aquest siga, almenys, de 12 a 13:30 h. i de 19 a 21 h.
 
Bases
 
Enguany s’ha modificat la normativa, de manera que serà un jurat professional, format per dos membres del club “El putxeret” i altres dues persones alienes al mateix però amb coneixements de cuina, el que decidirà d’entre les 40 propostes quina és la que mereix guanyar. Segons consta en les bases, es tindrà en compte l’originalitat, la presentació i l’amabilitat en l’atenció al client per part del personal.

Sobre els veïns recaurà la responsabilitat de votar al millor establiment. Per a açò, els clients utilitzaran els impresos habilitats especialment per a aquest concurs. Aquells que degusten almenys una tapa en un establiment rebrà un segell del local. Solament quan s’obtinga el segell dels 10 establiments participants es podrà realitzar el vot, amb el qual s’entrarà en el sorteig de dos vals de 50€, un per a gastar en l’establiment guanyador de la tapa i un altre per a fer el propi en el comerç guanyador.

La resolució del certamen i el nom dels guardonats es donaran a conèixer durant l’acte que se celebrarà el pròxim dimecres 20 de juliol a les 20 h

Categorías:FESTES, NOTÍCIES