CULTURA

Almussafes inaugura la seua Trobada Internacional de Mags més igualitària

Per primera vegada en la història del certamen una dona, Solange Kardinaly, guanya el concurs internacional de màgia general del congrés

Els espectacles de màgia en els centres educatius del municipi, principal novetat d’aquesta nova edició

Des del dijous 12 i fins a aquest diumenge 15 d’abril, la localitat s’omplirà de sorpreses i emoció amb els millors il·lusionistes del món


La il·lusionista portuguesa Solange Kardinaly guanya el Concurs Internacional de Màgia General de la Trobada Internacional de Mags d’Almussafes, convertint-se en la primera dona que aconsegueix aquest primer lloc. Ahir passat divendres 13 d’abril, es va celebrar l’acte d’inauguració oficial de la vintè sisena edició de l’esdeveniment, en la qual també es van desvetlar el nom del segon i el tercer classificat, Zappa Magic i Nicolás Petruzzi, respectivament. Durant la celebració es va presentar també als mags d’honor, Manolo Casares y Araceli, i es va donar el tret d’eixida a la trobada, que va començar a continuació amb la Gran Gala Inaugural.

El passat dijous 12 d’abril començaven a arribar a Almussafes els participants en la XXVI Trobada Internacional de Mags de la localitat, un esdeveniment cultural plenament arrelat en el municipi que una vegada més torna a reunir una selecció dels millors il·lusionistes del planeta. Al voltant de 500 persones s’han inscrit per a viure de prop totes les activitats incloses en el programa plantejat per l’Associació Valenciana d’Il·lusionisme (AVI) i l’Ajuntament d’Almussafes per a aquesta nova edició.

“Portem vint-i-sis anys dedicats a la màgia i la il·lusió no solament es manté, sinó que s’acreix amb el pas del temps. És increïble el treball realitzat per AVI i també sorprenent l’expectació amb la qual es rep en l’àmbit de la màgia aquesta trobada que s’organitza amb molt afecte i amb la intenció que els visitants es troben com a casa i que la ciutadania dispose d’una nova oportunitat per a gaudir del bon fer dels millors il·lusionistes del món”, destaca la regidora de Cultura de l’Ajuntament d’Almussafes, Teresa Iborra.

La primera d’aqueixes activitats es va desenvolupar precisament el dijous a partir de les 20 hores en el saló d’actes del Centre Cultural. El recinte, en el qual se celebren la major part de les iniciatives del certamen, fou el lloc triat per l’organització per a desenvolupar la Gala Concurs Internacional de Màgia General, en la qual van participar un total de 16 il·lusionistes procedents de diversos països. Un jurat, integrat per diversos experts en aquesta disciplina artística, va decidir el nom dels tres primers classificats.
 
Concurs Internacional de Màgia General
 
Per primera vegada en la història de la Trobada Internacional de Mags d’Almussafes, una dona va conquistar la primera posició d’aquesta competició. La maga especialista en canvis de vestuari Solange Kardinaly, de Portugal, va aconseguir imposar-se als seus rivals de la nit, per la qual cosa va rebre com a premi 1000 euros. En segona posició es va col·locar el català Zappa Magic, que va fer un número de grans il·lusions que el va fer mereixedor dels 750 euros amb els quals està dotat el guardó del primer finalista. Finalment, l’argentí Nicolás Petruzzi, que va delectar als espectadors amb un número de manipulació va aconseguir la tercera plaça i es va portar 500 euros de premi.

El lliurament de guardons es va celebrar ahir divendres 13 a partir de les 19.30 hores durant l’acte d’inauguració de la trobada, que va estar presidit per l’edil de Cultura del consistori d’Almussafes, Teresa Iborra, i en el qual també van participar el president de l’Associació Valenciana d’Il·lusionisme, José Selva, i el director artístic del congrés, Luís la Font. A més de donar el tret d’eixida a un intens cap de setmana replet d’activitats dirigides tant a persones acreditades com al conjunt de la ciutadania de la localitat, la presentació va servir per a homenatjar als mags d’honor d’enguany, reconeixement que en aquesta ocasió ha recaigut en el matrimoni format per Manolo Casares y Araceli, incondicionals de l‘Almussafes Màgic’ des dels seus inicis. Només van faltar al primer.
 
Novetats
 
La Trobada Internacional de Mags d’Almussafes no solament es consolida, sinó que segueix creixent. Entre les novetats incloses en la programació d’aquesta vintè sisena edició destaca la incorporació dels espectacles de màgia en els centres educatius. Durant aquesta setmana, els Centres d’Educació Infantil i Primària Almassaf i Pontet, i l’Institut d’Educació Secundària del municipi han rebut la visita de diversos mags, els qui han oferit a l’alumnat diversos trucs de màgia per a seguir promocionant aquest tipus d’espectacles entre el col·lectiu d’estudiants de la població.

La Fira Màgica continua sent un dels grans atractius del congrés. Un total de 30 expositors mostren a les persones acreditades les últimes novetats en el món de l’il·lusionisme. Aquest apartat de la trobada agafa força i aconsegueix que les empreses amb presència en la mostra procedisquen de més de 10 països destinacions, la qual cosa confirma l’enorme repercussió que ha adquirit amb el pas dels anys.

Com ja es va anunciar fa unes setmanes, ‘Almussafes Màgic’ compta amb un cartell de primer nivell que està encapçalat per l’il·lusionista mexicà Joaquín Ayala, el primer llatí que va aconseguir un espectacle propi a Las Vegas, capital mundial d’aquesta disciplina artística. Al costat d’ell, ompliran la localitat d’emoció i sorpreses il·lusionistes de la talla de Anson Lee, Mark & Pinky, David Climent, Jean Merlin, G Alexander o Patrícia Espejo, entre molts altres. Ells són els encarregats d’acostar la màgia als presents en les gales, en els espectacles en el carrer i en les conferències que s’estan desenvolupant per als inscrits, omplint de nou Almussafes de talent i emoció.

Categorías:CULTURA, NOTÍCIES