IGUALTAT

Almussafes inaugura la seua I Setmana per la Igualtat

Un centenar de persones participen en la marxa solidària contra el càncer


Dissabte passat 5 de març, la Regidoria de Polítiques d’Igualtat que dirigix Davinia Calatayud va celebrar la inauguració oficial de la primera edició de la Setmana per la Igualtat d’Almussafes, set dies en què el consistori municipal desplega una àmplia i enriquidora programació per a abordar, des de diferents camps, la necessitat treballar per aconseguir la plena igualtat entre hòmens i dones. La setmana integra un total de 15 activitats amb què, una vegada més, els almussafenses demostren el seu ferm compromís per aconseguir que la societat siga efectivament igualitària.

L’agenda de la celebració va desapegar a partir de les 11 hores del matí amb els tallers infantils “Educand per la Igualtat” que van disfrutar els més menuts en el parc de Les Palmeres.

Després d’un refrigeri oferit per l’Ajuntament en la cafeteria del Centre Cultural, l’esplanada de la infraestructura va acollir el recital titulat ‘Sis veus per al poeta’ en el qual sis artistes valencianes van rendir homenatge al poeta de Burjassot Vicent Andrés Estellés, amb una adaptació dels seus versos als estils més arrelats de la nostra tradició musical. Durant l’espectacle, els assistents van disfrutar d’un repertori format per fandangos, malaguenyes, cantells de batre, romanços, jotes i inclús de diverses cançons compostes expressament per a l’ocasió per les artistes Eva Dénia, Lola Ledesma, Mª Amparo Hurtado, Merxe Martínez, Patxi Ferrer i Maribel Crespo.

La regidora d’Igualtat, Davinia Calatayud va procedir a l’obertura de commemoració, destacant que “a pesar del segle transcorregut encara ens trobem en el camí de construir una societat igualitària, sense prejuicis relatius al sexe i lliure de violència de gènere i som conscients que no es pot parlar d’avanços i de creixement en un país, quan en la societat encara es conviu amb manifestacions de discriminació, d’injustícia i de maltractament per raó de gènere, és a dir, quan encara no hi ha una garantia plena d’igualtat de tracte i d’oportunitats”.

L’edil va invitar, així mateix, a les representants de les quatre associacions de dones de la localitat, col•laboradores de la Setmana, a intervindre per a explicar els diferents actes organitzats per les mateixes i que formen part del programa d’actes de la commemoració de 2016. En este sentit, les presidentes de Dones Progressistes, Junta Local contra el Càncer i Tyrius, així com la vicepresidenta de l’Associació de Fibromialgia, es van dirigir al públic assistent.

La Setmana per la Igualtat va viure ahir diumenge 6 de març un altre dels seus dies grans amb la marxa a peu solidària pels carrers de la població, organitzada per les entitats Junta Local contra el Càncer i Tyrius, en la que van participar entorn d’un centenar de persones i a la que també va assistir l’alcalde, Toni González, la regidora d’Igualtat, i el regidor d’Esports, entre altres edils. Per a reposar forces, al terme de la mateixa l’Associació d’Ames de Casa Tyrius va celebrar un esmorzar de germandat en les instal•lacions de la Llar del Jubilat.

Hui dilluns 7 de març, s’inaugurarà en el hall del Centre Cultural l’exposició que arreplega els cartells presentats per a il•lustrar els actes proposats per a commemorar el Dia Internacional de la Dona, efemèride que es desenrotllarà oficialment el dimarts 8 amb un acte reivindicatiu en què l’Associació de Dones Progressistes llegirà un manifest per a reivindicar l’efectiva igualtat entre hòmens i dones.

Categorías:IGUALTAT, NOTÍCIES