BENESTAR SOCIAL

La Llar del Jubilat d’Almussafes inicia les obres per a la coberta de dos dels seus patis

Quan finalitze la intervenció, la infraestructura disposarà de més espai per a albergar activitats a l’interior de l’edifici

L’ajuntament sufraga el cost del projecte urbanístic, amb una inversió de quasi 140.000 euros


Els treballs per a cobrir dos dels quatre patis situats en la Llar del Jubilat d’Almussafes avancen a bon ritme. Amb un pressupost de 139.130,34 €, amb càrrec a part del superàvit acumulat en 2014, la intervenció permetrà ampliar en 106 metres quadrats l’espai interior creant una gran sala diàfana en la qual es podran dur a terme actes que permeten l’assistència d’un major nombre de persones. Per a les obres, s’estan utilitzant estructures metàl•liques de baix pes, per la qual cosa la infraestructura pot continuar oberta durant el període de la reforma, estimat en uns quatre mesos. L’actuació urbanística també inclou la reubicació de les plaques solars de 30 kw de potència, instal•lades en l’edifici, per tal d’evitar les sombres i que complisquen la seua funció d’estalvi energètic.

L’empresa adjudicatària de les obres destinades a cobrir dos dels quatre patis existents en les instal•lacions de la Llar del Jubilat d’Almussafes ja ha iniciat el seu treball. Durant els pròxims quatre mesos, s’encarregarà d’executar aquest projecte amb el qual l’Ajuntament pretén dotar a aquest edifici públic d’un major espai per a la realització d’activitats i crear una àmplia i diàfana sala que permeta la celebració d’actes amb un major nombre de participants.

“Gràcies a aquesta iniciativa la Llar del Jubilat podrà acollir un major nombre d’activitats tant per al col•lectiu de majors com per a altres necessitats que puguen sorgir amb el pas del temps en el municipi”, ressalta el regidor d’Urbanisme, Andrés López.

Encara que disposaven d’unes portes acristalades i corredisses que permetien l’obertura de les mateixes, aquests patis, de 106 metres quadrats de superfície total, no havien sigut utilitzats des de la inauguració de la infraestructura, per la qual cosa el consistori ha decidit cobrir-los aprofitant el superàvit existent del Pressupost Municipal del passat any 2014.

Les cobertes que s’estan instal•lant en els patis s’estan realitzant amb una estructura metàl•lica amb menor pes que altres opcions possibles com podria ser el formigó, la qual cosa facilita l’execució i muntatge enfront de les dificultats que suposaria construir una coberta del citat material in situ mantenint durant les obres l’ús de l’edifici. Segons el projecte seleccionat, la intervenció inclou unes claraboies laterals perquè les estades conserven la il•luminació natural però evitant que la incidència directa del sol moleste a l’interior.

Les obres de reforma, que van començar fa aproximadament dues setmanes i es desenvoluparan en una sola fase, conclouran en menys de quatre mesos i es finançaran amb un pressupost total de 139.130,34 €.

El contracte s’emmarca dins dels objectius establits en el Pla Estratègic d’Ocupació 2015, per la qual cosa converteix la intervenció en un projecte generador d’ocupació per a col•lectius amb el risc d’exclusió social i per a persones que acrediten una discapacitat superior al 33%, parats de llarga durada, majors de 45 anys i dones. En aquest sentit, l’empresa ha contractat a dos treballadors de la construcció amb alguna d’aquestes característiques, fomentant d’aquesta forma l’ocupació entre el col•lectiu de la població més castigat per la crisi econòmica.

Categories: BENESTAR SOCIAL, NOTÍCIES