FESTES

Almussafes dóna la benvinguda a les Falles 2016 amb una multitudinària crida

El parc Central va reunir ahir diumenge als representants de les tres comissions

La presidenta de la Junta Local Fallera va iniciar la ronda d’intervencions


La presidenta de la Junta Local Fallera d’Almussafes, Cristina Nieto, va ser l’encarregada d’inaugurar, a les 13 hores d’ahir diumenge 6 de març, la crida fallera, acte oficial que es va celebrar de nou davant de la Casa Consistorial conclosa la cercavila festiva pel nucli urbà. La sexta crida de la història d’Almussafes, organitzada per la Junta Local i emmarcada en el calendari festiu faller, va tindre com a protagonistes als presidents i falleres majors de la Primitiva, la Mig camí i La Torre.

A les 13 hores d’ahir diumenge dia 6, la presidenta de la Junta Local Fallera, Cristina Nieto, va procedir a l’obertura de la cerimònia oficial fallera, organitzada per la pròpia entitat, en col•laboració amb l’Ajuntament, destacant el valor d’esta festa que unix l’esperit festiu dels valencians, “una meravellosa setmana que cada 365 dies ens captura en les carpes i ens fa oblidar els problemes del nostre dia a dia”.

Davant de la Casa Consistorial i enarborant els estendards es va celebrar este acte anunciador de les Falles de 2016, en el que les tres Falleres Majors d’Almussafes, acompanyades per les Falleres Majors Infantils i pels presidents de les comissions, es van dirigir davant d’un públic entregat, que ja assaboria la calor de la festa i l’olor de la pólvora en este primer acte oficial conjunt de les festes josepetes.

Després de les paraules de la presidenta de la Junta Local, Elia Alepuz, fallera major de la comissió La Primitiva, va iniciar el torn d’intervencions destacant que “la primavera obri el camí a la nostra festa més universal, una festa que plena els nostres carrers de música, foc, colors i persones que amem les nostres arrels”.

Per la seua banda, la fallera major de la Falla Mig Camí, Mariví Chinchilla, va destacar el fet que “els fallers som el pilar més important de la nostra festa i, any rere any, invadits per la il•lusió, aconseguim conservar una tradició transmesa de pares a fills, perquè ser faller és més que un sentiment, és la nostra forma de vida”.

Finalment, la Fallera Major de La Torre, Mónica Iborra, va confirmar que “esta tradició que portem en el cor ens fa viure sentiments inexplicables i no seriosa possible sense la participació dels més xicotets, que són el verdader futur de les Falles i de les nostres comissions”.

Com en les anteriors edicions, la crida fallera es va clausurar amb l’Himne de València, melodia que va entonar el món faller al complet i, molt especialment, els protagonistes que van presidir la celebració, així com amb el xicotet castell de focs artificials que es va disparar des del pati del CEIP Almassaf.

Categorías:FESTES, NOTÍCIES