BENESTAR SOCIAL

Almussafes es bolcarà amb el Repte Solidari 2016 per a lluitar contra el Càncer

El consistori municipal organitza diferents activitats durant la jornada del dissabte 30 d’abril per a unir-se a la iniciativa

Els participants en el recorregut i les autoritats rendiran un homenatge a l’anterior presidenta del càncer i ex alcaldessa, Mª Carmen Santos Juanes


El pròxim dissabte 30 d’abril el Parc Central d’Almussafes tornarà a ser l’escenari d’una nova activitat solidària. “El Repte Solidari 2016”, impulsat pel almussafeny José Antonio Miguel Garrido per a conscienciar a la societat sobre la importància de col•laborar per a eradicar el càncer, passarà pel municipi i aprofitant la circumstància l’Ajuntament té previst desenvolupar diferents iniciatives, entre les quals es troben un homenatge a l’anterior presidenta de la Junta Local Lluita contra el Càncer i ex alcaldessa de la localitat, Mª Carmen Santos Juanes.

El passat 2011, l’almussafeny José Antonio Miguel Garrido posava en marxa una original iniciativa solidària amb l’objectiu de conscienciar a la societat de la importància de lluitar contra el càncer. “El Repte Solidari”, com així va denominar a l’experiència, consisteix a establir una ruta que passa per diferents localitats perquè una trentena de corredors la realitzen, animant als veïns de cada població a promoure activitats que contribuïsquen a conscienciar i a recaptar fons per a la investigació sanitària aprofitant l’arribada dels esportistes.

L’edició de 2016, que eixirà de Setaigües el divendres 29 d’abril i arribarà a Carlet l’endemà, cobrirà un total de 117 quilòmetres en 24 hores, i està previst que passe per Almussafes entre les 13 i les 14 h. del dissabte 30. La caravana entrarà en la localitat per la rotonda de la carretera que arriba de València i just en prendre contacte amb el cas urbà els corredors reduiran el ritme perquè els veïns puguen acompanyar-los fins al Parc Central, on se’ls oferirà un refrigeri i se celebrarà un acte institucional enfront de la casa consistorial en el qual participaran l’alcalde, Toni González, el regidor d’Esports, Pau Bosch, el regidor de Sanitat, Faustino Manzano, la regidora de Cultura, Teresa Iborra, i la presidenta de la Junta Local Lluita Contra el Càncer d’Almussafes, Adela Lladosa. Durant la cerimònia, es rendirà un homenatge a l’anterior presidenta del cánder i exalcaldesa, Mª Carmen Santos Juanes.

“Tenim molt interès a recolzar aquesta iniciativa que conjuga esport i solidaritat i que, a més, ha estat promoguda per un veí nostre. Pensem que és molt important fomentar aquestes activitats i volem apostar per aquesta en concret, fins i tot estem oberts a convertir-nos en la localitat d’eixida o arribada de la pròxima edició”, destaca l’alcalde d’Almussafes, Toni González.

La població es bolcarà amb l’esdeveniment. A més del citat tribut, està previst que les voluntàries realitzen durant aqueix matí la qüestació d’enguany i des de l’equip de govern es fa una crida a totes les associacions i veïns per a convertir l’esdeveniment en una gran festa de la solidaritat.

Entre els trenta participants del Repte Solidari 2016 estan els almussafenys José Moreno Gil i José Senón Carretero els qui, com la resta de corredors, no competeixen per cap trofeu sinó per la satisfacció d’animar a la gent a donar tot el que estiga en la seua mà per a eradicar aquesta dura malaltia.

Categorías:BENESTAR SOCIAL, NOTÍCIES