NOTÍCIES

Almussafes brindarà a 11 obrers desocupats la targeta professional de la construcció

L’Ajuntament impartix un curs gratuït en el marc del foment de la formació del seu pla estratègic de foment de l’ocupació

Els alumnes tindran la possibilitat de treballar en els pròxims mesos en les distintes obres que es van a executar amb el superàvit del 2015


Ahir dilluns 25 d’abril, el consistori d’Almussafes va inaugurar un curs de segon cicle de la targeta professional de la construcció, en l’especialitat d’obra, de 20 hores de duració, per a obtindre la corresponent targeta professional. Un total d’11 peons especialistes en el sector i actualment desocupats es formen en este taller que es clausurarà dijous que ve 5 de maig. L’ajuntament, a través de la seua Regidoria d’Ocupació, sufraga el cost del curs, que ascendix a la quantia d’1.185 euros, i que s’emmarca en la línia estratègica nombre 2, encunyada com a Foment de la Formació, del Pla Estratègic de Foment de l’Ocupació 2016, aprovat per la corporació municipal el passat 14 de gener. Igual que els 25 obrers que el passat mes de febrer van completar el curs de nivell bàsic de prevenció en construcció, els alumnes del taller també s’inseriran laboralment, en un futur pròxim, per a desenrotllar les actuacions urbanístiques projectades amb el superàvit de l’exercici del 2015.

Facilitar la formació i qualificació de les persones desocupades de la localitat com a mitjà per a la seua inserció laboral, així com als veïns i veïnes ocupats, en este últim cas amb la finalitat d’impulsar el seu reciclatge professional i la seua adaptació a l’evolució constant del mercat de treball són els dos objectius prioritaris de la línia estratègica nombre 2 del Pla de Foment de l’Ocupació, aprovat pel consistori d’Almussafes en la sessió plenària del passat mes de gener.

En este sentit, des de la Regidoria d’Ocupació que dirigix el primer edil, Toni González, s’ha llançat la segona de les ofertes formatives incloses en el programa estratègic, un curs de segon cicle de la targeta professional de la construcció, TPC, en l’especialitat d’obra, en el que els alumnes obtindran l’esmentat document.

Com a conseqüència del que preveu la Llei 32/2006, reguladora de la subcontractació en el Sector de la Construcció i del que establix el vigent Conveni General del Sector de la Construcció, la Fundació Laboral de la Construcció té encomanat el desenrotllament i l’emissió de la Targeta Professional, un document per mitjà del qual s’acrediten, entre altres dades, la formació rebuda pel treballador del sector en matèria de prevenció de riscos laborals; la seua categoria professional; i els seus períodes d’ocupació en les distintes empreses en què haja exercit la seua activitat.

Així mateix, des dels Servicis Públics d’Ocupació, SERVEF, no es llancen ofertes formatives en este sentit i per tant l’Ajuntament no incorre en duplicitat ni coincidència amb els certificats de professionalitat amb la celebració d’este curs de 20 hores de duració.

Els 11 desocupats locals, tots ells peons, van assistir ahir dilluns 25 d’abril a la primera de les quatre sessions del taller, que inclou un total de 20 hores presencials i que s’impartix en la sala de conferències del Centre Cultural.

Els conceptes bàsics sobre seguretat i salut, les tècniques preventives elementals sobre riscos genèrics en el sector de la construcció, els elements bàsics de gestió de la prevenció de riscos i els procediments generals i plans d’actuació per als primers auxilis són els conceptes bàsics del programa formatiu, que continua hui durant les jornades de hui dimarts 26 i divendres que ve 29 d’abril, així com el dijous 5 de maig, de 8 a 15 hores.

Durant la primera quinzena del passat mes de setembre, el consistori d’Almussafes va impartir el taller formatiu de nivell bàsic de prevenció en construcció, de 60 hores de duració, que també va incorporar un curs d’especialitat d’obra de 6 hores per a obtindre la corresponent targeta professional. Un total de 25 veïns especialistes en l’esmentada activitat i en situació de desocupació es van formar en l’esmentat programa.

Categorías:NOTÍCIES, OCUPACIÓ