NOTÍCIES

Almussafes destina prop de 400.000 euros als tres Plans d’Ocupació locals de 2017

L’alcalde presidix l’acte de presentació pública, que reunix a més de 150 veïns de la localitat

L’ajuntament contractarà a 60 desocupats d’Almussafes durant 12 mesos

Els contractes es realitzaran en tres tandes de 20 treballadors cada 4 mesos

El termini de presentació d’instàncies es mantindrà obert fins al pròxim dia 8 de febrer


A les 10 hores de hui dimarts dia 24 de gener, la sala d’actes del Centre Cultural ha acollit l’acte de presentació pública del Pla d’Ocupació Local d’Almussafes 2017, una iniciativa de promoció de l’ocupació en què l’executiu local destinarà prop de 400.000 euros i que comporta un total de tres plans d’ocupació. L’alcalde i responsable de l’àrea d’Ocupació, Toni González, junt amb la directora de l’àrea, Laura Acuña, la responsable de l’Agència de Desenrotllament Local i Promoció Socioeconòmica, Elena Baldoví, i la tècnic del departament, Esther Martínez, han informat els més de 150 assistents de les bases que regixen este pla i que incorporen novetats respecte al programa desenrotllat el passat any i que també va suposar la contractació de 60 veïns en situació de desocupació”. El POL 2017 no limita per qüestió d’edat i premia la participació dels candidats en programes de voluntariat, entre altres criteris de baremació incorporats a les bases de selecció.

“Apostem per la plena ocupació” continua sent el lema del tercer, quart i quint Plans d’Ocupació locals d’Almussafes, que es van a desenrotllar durant dotze mesos, a partir del pròxim mes de febrer i en els que l’ajuntament destinarà un pressupost que regata els 400.000 euros.

Des de l’àrea d’ocupació s’ha citat a la totalitat dels veïns i veïnes inscrits en la Bossa d’Ocupació Local com a demandants d’ocupació a l’acte de presentació pública d’esta iniciativa amb què l’ajuntament donarà una oportunitat laboral a un total de 60 persones durant els pròxims dotze mesos, per mitjà de contractes directes i sense intermediaris.

Els principals requisits establits en les bases per a participar en la selecció són l’empadronament a Almussafes, almenys durant un període mínim d’1 any, a més de trobar-se en situació legal de desocupació o bé tractar-se de treballadors la jornada de laboral del qual siga igual o inferior a 20 hores setmanals. La principal novetat incorporada quant a la participació és el fet que no hi ha límits per qüestió d’edat, encara que sí que s’aplica una discriminació positiva a aquells candidats que siguen menors de 25 anys o majors de 45 anys, “per enfrontar-se estos dos col•lectius a més dificultats a l’hora d’incorporar-se al mercat de treball”, ha destacat el president de l’executiu, Toni González, durant l’exposició pública del POL.

A més, l’alcalde ha assegurat que els plans d’ocupació locals tindran una continuïtat fins a l’any 2019, “un fet que suposarà que entre 250 i 300 veïns en desocupació aconseguisquen participar en el programa”.

Els criteris de baremació valoren el nivell d’ingressos de la unitat familiar, l’existència de responsabilitats familiars dels candidats, l’existència de discapacitat, la condició de parat de llarga duració i la situació d’exclusió social, a més d’aplicar una discriminació positiva a favor de les dones. Així mateix, en esta nova convocatòria de l’oferta d’ocupació s’han introduït nous criteris com la participació en programes de voluntariat, la no participació en el POL 2016 i la valoració dels informes sobre el treball realitzat en anteriors contractacions, si és el cas.

Demà dimecres dia 25, el consistori d’Almussafes obri el termini de presentació d’instàncies per a acollir-se a este programa, que s’emmarca en la línia d’actuació número 3 del Pla Estratègic de Foment de l’Ocupació 2016-2020, que establix el full de ruta que dirigix la política d’ocupació de l’ajuntament durant els citats quatre anys.

Llocs de treball i servicis a desenrotllar

Peons de jardineria, operaris de neteja, conserges, obrers de la construcció, pintors, auxiliars administratius i llanterners són les ocupacions sol•licitades en este programa de contractació per a l’execució d’obres o servicis d’interés general o social.

Entre els servicis que desenrotllaran destaquen les actuacions per al manteniment, adequació i millora dels espais públics, tant urbans com rurals, el suport als servicis municipals, la millora i condicionament de zones enjardinades i espais lliures, el manteniment d’edificis, instal•lacions municipals i mobiliari urbà i el suport a les funcions transversals de Secretaria, intervenció, Gestió tributària, tramitació administrativa i informàtica.

Categorías:NOTÍCIES, OCUPACIÓ