MEDI AMBIENT

Almussafes organitza dues activitats per a celebrar el Dia de l’Arbre 2017

Aquest diumenge 29 de gener, els més menuts podran participar en una gymcana amb l’arbre com a protagonista al parc Central

El consistori repartirà 800 arbres entre els veïns que s’acosten fins al punt d’informació municipal


La celebració del Dia de l’Arbre el pròxim dimarts 31 de gener ha portat a la Regidoria de Medi ambient de l’Ajuntament d’Almussafes a organitzar dues activitats amb les quals conscienciar a la població de la necessitat de respectar el planeta i contribuir a frenar el canvi climàtic. Aquest diumenge 29 de gener es realitzaran tallers i es repartiran 800 exemplars arboris entre els assistents i el dimarts 31 els escolars de cinquè i sisè dels col•legis Pontet i Almassaf es traslladaran fins al Parc Rural per a contribuir a la reforestació d’aquesta zona del terme municipal.

La preservació del medi ambient i la posada en marxa d’iniciatives per a conscienciar als veïns de la importància de cuidar el nostre entorn són dos dels principals objectius de la Regidoria de Medi ambient de l’Ajuntament d’Almussafes, un departament municipal que comença l’any bolcat en l’organització de les dues activitats amb les quals el consistori commemorarà el Dia de l’Arbre del 2017.

Aquest diumenge 29 de gener, a partir de les 12 hores, tres monitors prepararan un circuit de jocs, activitats i tallers de manualitats variades per al públic infantil. El lema de preservar els arbres i les plantes que ens envolten serà l’eix central de la iniciativa, que es planteja amb un original joc de pistes per tot el parc que conclourà amb la celebració de l’aniversari de tots els arbres de la zona verda.

A més, la Regidoria de Medi ambient repartirà diferents espècies arbòries, totes elles de varietats mediterrànies, entre els veïns que s’acosten fins al punt d’informació municipal que s’instal•larà enfront de l’edifici de l’ajuntament, situat en el mateix parc.

“Amb aquesta acció busquem que els almussafenys s’adonen de la necessitat de cuidar el lloc en el qual vivim perquè modifiquen les actituds que danyen el planeta i convertir-lo d’aquesta forma en més sostenible”, destaca la regidora de l’àrea de Medi Ambient, Teresa Iborra.

A aquesta activitat, que està dirigida a tots els veïns, s’unirà una altra en la qual els protagonistes seran els escolars de cinquè i sisè de primària dels CEIP Pontet i Almassaf. El pròxim dimarts 31 de gener al matí, els alumnes d’aquests nivells es desplaçaran amb bicicleta juntament amb els seus professors fins al Parc Rural per a plantar diferents exemplars arboris amb l’objectiu de col•laborar en la reforestació d’aquesta zona d’oci municipal.

“Aquest tipus d’iniciatives són indispensables per a la conscienciació dels ciutadans, sobretot de les noves generacions, per la qual cosa esperem que la resposta siga positiva i a poc a poc siguem més responsables en una qüestió tan rellevant com és el respecte al medi ambient”, explica Iborra.

Categorías:MEDI AMBIENT, NOTÍCIES