FESTES

Almussafes celebra la seua benedicció del terme i la festa de les Creus de Maig

La Confraria de la Santíssima Creu permet per primera vegada la inscripció de dones en el seu cens

Durant la jornada del diumenge es va presentar a les noves cambreres de la Santíssima Creu per a aquest 2017, Carmen Duart i Fina Grau

Un total de 12 entitats locals participen el dissabte en la festa de les Creus de Maig, activitat que inicia la seua consolidació després de 4 edicions


El passat diumenge 7 de maig Almussafes va celebrar la tradicional benedicció del seu terme municipal, acte organitzat per la Confraria de la Santíssima Creu de la localitat i que cada any reuneix a centenars de veïns. Durant la jornada es va oficialitzar el nomenament de Carmen Duart i Fina Grau com a noves cambreres de l’entitat i es va imposar el faixí a les primeres deu dones que s’integren en la mateixa, atès que fins ara només estava permesa la inscripció d’homes. El dia anterior, el dissabte 6, es va dur a terme la celebració de la festa de les Creus de Maig, en la qual van participar 12 associacions amb la col•locació de les seues creus, que van ser visitades per la comitiva durant la cercavila festiva que va recórrer bona part del nucli urbà de la localitat.

La Confraria de la Santíssima Creu d’Almussafes va viure el cap de setmana passat dos dels dies més importants de tot el calendari anual de l’entitat. Com és tradició des de fa més de tres dècades, la parròquia Sant Bertomeu Apòstol de la localitat va celebrar la Benedicció del Terme, un acte en el qual tant els integrants de la citada associació com els feligresos almussafenys acompanyen a la santa relíquia fins a la creu situada en l’eixida del municipi en direcció a Sollana, que ha sigut recentment restaurada per l’Ajuntament, per a demanar-li a Déu que cuide les collites de la temporada.

La comitiva, que va partir en processó des del temple pels carrers Metge Bosch i Sant Bertomeu per a realitzar el mateix trajecte a la tornada, va estar presidida per la imatge de la patrona del municipi, la Santíssima Creu, a la qual van acompanyar les autoritats locals, el rector, Don Miguel Martínez, i les cambreres triades per a enguany 2017, Carmen Duart Lacruz i Fina Grau Carbonell. Com és costum, els veïns d’aquests carrers s’encarregaren d’engalanar la via pública amb flors i plantes en senyal de festa.

Com a novetat, durant la cerimònia prèvia, celebrada a l’interior de l’església, es va imposar el fajín a les primeres 10 dones que s’inscriuen en la confraria, iniciativa que s’ha obert precisament ara i a la qual la junta directiva espera que es vagen unint més dones en els pròxims mesos i, sobretot, de cara a la celebració de la festa del pròxim 16 de juliol. Una vegada acabada la processó es va dur a terme una solemne eucaristia en la qual va participar el cor parroquial Sant Bertomeu.

 
Les Creus de Maig
 
El dia anterior, el dissabte 6, l’entitat va celebrar per quart any consecutiu la festivitat de les Creus de Maig, una commemoració que involucra a nombroses associacions i grups de veïns per a la instal•lació i decoració de diversos crucifixos amb motius florals o amb altres elements. Una cercavila festiva va recórrer totes les creacions del municipi, 12 en total, des de les 19 hores i fins a les 21 hores, moment en el qual els assistents van gaudir d’un refrigeri servit en el Parc Central de la localitat, lloc en el qual va quedar instal•lada la creu del consistori.

Categorías:FESTES, NOTÍCIES