FESTES

María Gil Soldevilla es proclama Reina de les Festes d’Almussafes 2017

Tres jóvens del municipi, presentades per diferents entitats locals, conformaran la seua Cort d’Honor

Al voltant de 300 persones van assistir a la cerimònia pública d’elecció, celebrada el divendres per la nit en el Centre Cultural


La jove María Gil Soldevilla serà la màxima representant dels actes festius d’Almussafes al llarg de dotze intensos mesos de regnat, que s’iniciarà durant els festejos del mes de juliol. La proclamació oficial de la Reina de les Festes d’este 2017, proposta per l’Associació Valenciana d’Il•lusionisme, tindrà lloc el pròxim 7 de juliol davant dels veïns i les veïnes de la localitat. Divendres passat, a les 22 hores de la nit, la sala d’actes del Centre Cultural va acollir la gala de la seua elecció i la presentació de les tres dames que integraran la seua Cort d’Honor.

L’emoció, l’alegria i els nervis van ser els ingredients principals de la màgica nit del divendres dia 5 de maig. Quatre il•lusionades jóvens d’Almussafes, Mar Calatayud, Paula Ferriz, María Gil i Lucía Girona, aspiraven a ser la Reina de les Festes 2017. No obstant això, la sort va recaure en la tercera candidata, que va aconseguir el somiat títol representatiu.

L’elecció de la Reina de les Festes és un dels esdeveniments més assenyalats en el calendari anual municipal. Celebrada en la sala d’actes del Centre Cultural divendres passat a les 22 hores de la nit, la cerimònia es va inaugurar amb el discurs que el regidor de Festes, Andrés López Herreros, va dedicar als 300 entregats assistents.

L’edil va felicitar les jóvens representants de les festes del passat any i també del present, i va aprofitar la seua intervenció per a donar a conéixer les activitats més destacades i les grans novetats de l’agenda festiva d’este estiu, que es desenrotllarà des de finals de juny i fins a la tercera setmana de juliol.

A continuació, es van conéixer les quatre candidates que esta vegada optaven al títol de Reina i que han estat proposades per diverses associacions i clubs locals: Mar Calatayud (en representació del Club de Pilota Valenciana), Paula Ferriz (dama del Club Atletisme Almussafes), María Gil (presentada per l’Associació Valenciana d’Il•lusionisme) i Lucía Girona (dama de la Falla Primitiva).

Totes elles van rebre un ram de flors i un detall commemoratiu de part de l’alcalde, Toni González, i la Reina de Festes 2016, Belén Godoy, després de desfilar fins a l’escenari. Les aspirants van dipositar una papereta amb el seu nom en una urna instal•lada per al sorteig. El moment més esperat de la nit el va protagonitzar l’extracció del paper, a càrrec de la reina ixent, la qual va revelar qui és la nova Regina de 2017.

Una emocionada María va saludar el públic, entre el qual es trobaven els seus familiars i amics, i va narrar l’orgull i l’honor que suposa participar en tot tipus d’actes mentres es disparaven els coets que anunciaven l’esperada elecció. Per la seua banda, Belén Godoy va aprofitar l’ocasió per a donar-li uns importants consells a la seua successora de cara al regnat que inaugurarà pròximament.

L’acte públic es va clausurar amb el parlament del primer edil, el posterior tir d’un xicotet castell de focs artificials en l’esplanada del Centre Cultural i un refrigeri que es va servir en el vestíbul de l’edifici en honor a la Reina i les seues tres acompanyants.

Categorías:FESTES, NOTÍCIES