CULTURA

Almussafes celebra aquest divendres 1 de juliol el seu XVIII Festival de Bandes de Música

L’espectacle inclourà un homenatge a l’himne de la localitat, compost pel músic Joan Moragues i estrenat en 1935

La banda de la Societat Musical Lira Almussafense estarà acompanyada per la de la Unió Musical La Pobla Llarga


Aquest divendres 1 de juliol a les 23 h. en el pati del col•legi Almassaf, les bandes de la Unió Musical La Pobla Llarga i la de la Societat Musical Lira Almussafense acostaran als almussafenys una selecció de grans obres en el XXXVIII Festival de Bandes de Música. Aquesta nova edició es presenta amb una important novetat, l’homenatge a l’Himne d’Almussafes, la música del qual ha sigut readaptada per a ajustar a la lletra del mateix la versió que s’interpreta habitualment. Per a difondre entre els presents aquesta emblemàtica peça, juntament amb el programa es repartirà la lletra de la mateixa.

Les festes patronals d’aquest 2016 tiren a caminar a Almussafes amb la celebració dels primers actes culturals. Un dels gaudeixen de major consolidació és, sens dubte, el tradicional festival de bandes de música, que enguany arriba a la seua trentè vuitena edició. Durant la vetlada, que es desenvoluparà aquest divendres 1 de juliol a partir de les 23 hores en el pati del col•legi Almassaf del municipi, la banda de la Societat Musical Lira Almussafense, organitzadora del concert, i la banda de la Unió Musical La Pobla Llarga, formació convidada, delectaran als assistents amb una selecció d’obres de grans compositors com Rafael Talens,Von Suppé i Antón Alcalde.

La principal novetat que trobaran durant l’espectacle els amants de la música, la història i les tradicions locals és que es rendirà tribut a l’Himne a Almussafes. L’obra, amb música de l’algemesinense Joan Moragues, director de la banda municipal en 1935, i lletra de l’almussafeny Enrique Giménez, oficial en l’exèrcit i baríton, es va cantar per primera vegada el 22 de novembre del citat any en la plaça del Mercat, coincidint amb la festivitat de Santa Cecilia i amb la col•laboració de tots els xiquets dels col•legis d’Almussafes. Ara, 81 anys després, Santiago Marzal, component de la banda, ha readaptat la música del “Cant a Almussafes” per a ajustar a la lletra existent la versió que venien interpretant els últims anys. A més, l’obra serà cantada pel també membre de la formació, Didier Ferrando.
 
Repertori
 
En la primera part del concert, la banda de la Unió Musical La Pobla Llarga, dirigida per Joaquín Gericó Trilla, interpretarà el pasdoble ‘Brisas del Clariano’, de José María Ferrero, l’obertura ‘Pique Dame’, de Franz Von Suppé i la suitte ‘Manhattan Simphony’ de Serge Lancen.

Després d’un breu descans, i sota la batuta de Josep Escandell, la banda local farà sonar el pasdoble ‘Rojosa’, de Rafael Talens, la suitte ‘Cançons de Mare’, del mateix autor, i una altra suitte, ‘Marea Negra’, d’Antón Alcalde. El punt final al recital el posaran l’‘Himne a Almussafes’, la lletra del qual es repartirà en el pati de butaques perquè els espectadors puguen seguir-la mentre la interpreten des de l’escenari, i el ‘Himne Regional Valencià’, del mestre José Serrano.

Categories: CULTURA, NOTÍCIES