CULTURA

Almussafes acull un any més el Festival Internacional de Música de València

Un total de 72 alumnes, 13 professors i 4 monitors participen del 17 al 21 de juliol en aquesta trobada cultural amb cursos, masterclass i concerts

Entre els docents es troben professionals procedents de Japó, Corea, Austràlia, Finlàndia, Estats Units, Israel i Espanya


Del 17 al 21 de juliol, Almussafes acull el Festival Internacional de Música de València, un projecte educatiu que ofereix la possibilitat a les persones inscrites de participar en cursos, masterclass i concerts impartits per professionals de la música procedents de les millors orquestres del món. L’organització, que compta amb la col·laboració de la Societat Musical Lira Almussafense i l’Ajuntament d’Almussafes, ha triat la localitat per segon any consecutiu per a dur a terme aquesta iniciativa en la qual també hi haurà espai per a un taller de fisioteràpia i per a una exposició-tenda de música simfònica.

Els professors titulars de les millors universitats de música del món i els músics de les orquestres més destacades del moment participen des del passat dimarts 17 i fins al pròxim dissabte 21 de juliol en el Festival Internacional de Música de València que, igual que en la seua edició de 2017, ha escollit Almussafes com a seu de les seues activitats.

Un total de 72 alumnes, 13 professors i 4 monitors estan desenvolupant una extensa programació composta per cursos i masterclass de tropa, oboè, clarinet, flauta, fagot, violí, viola, percussió i música de cambra. A més, l’agenda inclou audicions, un taller de fisioteràpia a càrrec d’Ana Isabel Cabrera i una exposició-tenda de música simfònica.

Entre els professionals que imparteixen aquestes sessions destaquen els integrants del grup Lumo quintet, format recentment a Hèlsinki (Finlàndia) per cinc joves professionals inspirats per la música de cambra. També formen part del cartell d’experts José Luis Cortell i José Antonio Soria, professors de trompa, Xavi Castelló, de percussió, i José Miguel Rodrigo i Josep Gabaldó, de violí i viola, entre uns altres.

Els organitzadors del Festival Internacional de Música de València, que per segon any consecutiu es desenvolupa en les instal·lacions del Centre Professional de Música d’Almussafes i en el Centre Cultural i compta amb la col·laboració de la Societat Musical Lira Almussafense i de l’Ajuntament de la localitat, conceben la iniciativa com un projecte educatiu i cultural en el qual s’ofereixen concerts i cursos de música per a totes les especialitats, “acostant als professors titulars de les millors universitats de música del món i solistes de les orquestres més assenyalades de l’actualitat musical a València”.

El preu de les inscripcions als cursos ha oscil·lat aquest 2018 entre els 100 i els 145 euros i els alumnes que assisteixen com a oïdors han abonat 70 euros. Així mateix, la masterclass de percussió tenia un preu de 35 euros. Finalment, tots els alumnes del festival han rebut un passe per a poder accedir durant aquesta setmana a les Piscines Municipals d’Almussafes, entrada gratuïta per als concerts programats i una samarreta commemorativa del FIM València 2018.

Categorías:CULTURA, NOTÍCIES