NOTÍCIES

La reforma de la Casa Ayora d’Almussafes començarà en el mes d’octubre

A l’ajuda de 300.000 euros concedida per la Generalitat Valenciana se suma ara una subvenció de 369.977 euros dels Fons FEDER

El consistori municipal aportarà els 430.000 euros restants per a dur a terme el projecte de restauració d’aquest emblemàtic edifici


El pròxim mes d’octubre començaran els treballs per a reformar la Casa Ayora d’Almussafes. El projecte es finançarà gràcies a la col·laboració entre l’Ajuntament de la localitat, la Generalitat Valenciana i la Unió Europea. El consistori municipal invertirà 430.00 euros, la Conselleria d’Habitatge 300.000 euros i els Fons FEDER 369.977 euros. La incorporació d’aquesta ajuda europea acaba de confirmar-la la Generalitat Valenciana, institució que ha gestionat la distribució d’un total de 26 milions d’euros entre projectes relacionats amb la cultura, el turisme i la mobilitat en 42 municipis valencians. Les obres permetran remodelar l’estructura i les diferents dependències de la infraestructura.

L’Ajuntament d’Almussafes començarà la reforma de la Casa Ayora de la localitat el pròxim mes d’octubre. Així ho ha avançat l’equip de govern després de conèixer-se com quedarà distribuït definitivament el repartiment de la inversió necessària per a fer possible aquest projecte de rehabilitació de l’emblemàtic habitatge de la població.

La Generalitat Valenciana ha confirmat que Almussafes rebrà 369.977 euros procedents del programa operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) corresponents a municipis de la Comunitat Valenciana. Gràcies a aquesta partida, que ascendeix a 26 milions d’euros, podran cofinançar-se projectes de Cultura, Turisme i Mobilitat en 42 municipis de l’autonomia.

“Ara estem més prop de que la ciutadania d’Almussafes puga gaudir d’aquesta infraestructura que és seua. Per a nosaltres és molt important comptar amb les ajudes proporcionades per la Unió Europea i la Generalitat Valenciana, ja que açò ens va a permetre abordar el projecte d’una forma molt més ràpida”, destaca l’alcalde d’Almussafes, Toni González.

Aquestes ajudes estan dirigides a la protecció, conservació o recuperació sobre béns del patrimoni cultural valencià i la seua posada en valor. En el cas d’aquest projecte, les obres se centraran en la remodelació de la unitat funcional, és a dir, en el propi edifici, incloent l’estructura i les diferents dependències. La rehabilitació del pati està previst que s’emprenga en futures intervencions.

Així, la reforma de la Casa Ayora serà possible gràcies a la col·laboració de tres administracions. La Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, tal com es va confirmar amb l’aprovació dels Pressupostos de la Generalitat Valenciana per a 2018, destinarà 300.000 euros. La Unió Europea es farà càrrec d’altres 369.977 euros i, finalment, l’Ajuntament d’Almussafes aportarà els 430.000 euros restants per a fer possible aquest projecte.

Categorías:NOTÍCIES, URBANISME