BENESTAR SOCIAL

Vuit majors d’Almussafes es beneficien diariament del programa Menjar a casa

Actualment, el consistori disposa de quatre places lliures, segons informa la Regidoria de Benestar Social


L’Ajuntament d’Almussafes inverteix cada any al voltant de 19.000 € en el programa Menjar a casa, iniciativa cofinançada al costat de la Generalitat Valenciana que permet als majors de 65 anys rebre en els seus domicilis un menú complet compost per dos plats i postres de dilluns a divendres excepte festius. Els usuaris tan solament paguen 2,09 € per jornada. Ara, la Regidoria de Benestar Social anuncia que de les 12 places oferides quatre estan lliures, per la qual cosa anima als interessats a presentar la seua sol•licitud per a incorporar-se al servei si reuneixen els requisits establits en les bases.

A l’octubre de 2007, l’Ajuntament d’Almussafes va signar un conveni de col•laboració amb la Conselleria de Benestar Social gràcies al com els majors de 65 anys poden beneficiar-se d’un servei de menjar a domicili amb el qual es garanteix una dieta saludable en els propis habitatges i adaptada a les necessitats concretes de cada persona. Aquesta iniciativa, que constitueix una eina amb la qual millorar la nutrició dels jubilats servint al seu torn com a recurs de suport a les famílies d’aquestes persones, continua en marxa.

En l’actualitat, es beneficien d’ella vuit persones de la localitat però continuen vacants altres quatre places, per la qual cosa des de la Regidoria de Benestar Social informen a la població que poden presentar les seues sol•licituds per a participar en el programa en les instal•lacions d’aquest departament, situades en la planta baixa del centre de salut del municipi.

“Aquest tipus de programes són els que ens donen una idea del nivell de benestar de la nostra societat, perquè van directament a facilitar la vida dels nostres majors, molts d’ells amb dificultats notables per a encarregar-se de preparar el dinar. Per açò creiem primordial seguir apostant per ells”, assenyala el regidor de Benestar Social, Faustino Manzano.

El servei consisteix en l’entrega diària, de dilluns a divendres excepte festius, en horari de 9 a 14:30 h. i en el domicili de l’usuari d’un menú complet valorat en 6,17 € que consta de dos plats i postres, adaptat a les necessitats nutritives de cada beneficiat ratificades prèvia indicació mèdica.

Per a poder accedir al servei, del que la Generalitat Valenciana aporta el 42%, l’Ajuntament d’Almussafes el 24% i l’usuari el 33% restant, valorat en 2,09 € diaris, és necessari acreditar el compliment d’una sèrie de requisits entre els quals es troben estar empadronats en la localitat, tenir 65 o més anys, precisar el servei, aspecte que se certifica amb un informe social i metge favorables, i tenir autonomia per a la preparació i ingesta dels aliments servits. El consistori municipal inverteix cada any al voltant de 19.000 € per a aportar aqueix 24% del cost total del programa que li correspon.

Categorías:BENESTAR SOCIAL, NOTÍCIES