NOTÍCIES

Arranca el Pla d’Ocupació 2016 de l’Ajuntament d’Almussafes amb la contractació dels 30 primers seleccionats

El consistori publica el resultat de la baremació realitzada per la comissió de selecció, formada íntegrament per tècnics municipals

Des d’avui, dimecres 13 d’abril, els interessats disposen de 5 dies hàbils per a presentar al•legacions

El dilluns 2 de maig s’incorpora la primera tanda de beneficiats per aquesta iniciativa en la qual es van a invertir prop de 300.000 € durant 2016


L’Ajuntament d’Almussafes ha publicat la llista provisional amb la selecció i baremació de les sol•licituds presentades per al Pla d’Ocupació Local 2016, en el qual el consistori invertirà prop de 300.000 €. A partir d’ara, els interessats disposen de 5 dies hàbils per a presentar al•legacions. Finalitzat aquest període es publicarà la llista definitiva i d’ella eixiran els 30 primers contractats, als quals es convocarà per a una reunió prèvia a la seua incorporació. Després dels quatre mesos de contracte previst es donarà una oportunitat laboral d’altres quatre mesos als següents 30 candidats de la llista.

El ferm compromís de l’equip de govern de l’Ajuntament d’Almussafes en la reducció de la taxa d’atur tornarà a quedar patent a partir del pròxim dilluns 2 de maig, jornada en la qual començaran a treballar per a l’administració pública local els primers 30 veïns seleccionats pel Pla d’Ocupació Municipal desenvolupat pel consistori per a enguany 2016. Hui dimecres s’ha publicat l’acta de baremació i selecció dels candidats a ocupar una d’aquestes places, a les quals han optat un total de 171 persones, de les quals han sigut admeses per complir amb els requisits establits en les bases 147.

Algunes sol•licituds han sigut desestimades per no pertànyer a un dels quatre col•lectius als quals es dirigia l’oferta: persones en risc d’exclusió social, parats de llarga durada, dones, majors de 45 anys i menors de 25. Podien optar també a una de les places aquells que, malgrat estar ocupats, els seus contractes no superen les 20 hores setmanals. Amb aquesta modalitat apareixen 12 persones en el llistat.

“Per fi anem a poder materialitzar un dels nostres projectes més importants. Pensem que aquests quatre mesos de treball van a suposar un gran alleujament per als seleccionats i les seues famílies, moltes no ho estan tenint fàcil durant aquesta època de crisi i com a responsables públics tenim el deure i l’obligació d’oferir-los aqueixa oportunitat que el mercat de treball no els ha donat encara”, destaca l’alcalde d’Almussafes i regidor d’Ocupació, Toni González.
 
Baremació
 
En l’elaboració de la llista que determinarà l’ordre d’incorporació dels candidats a les tasques vinculades a aquest pla han participat cinc tècnics de l’administració local de les àrees d’Urbanisme, Obres i Serveis, Ocupació i Benestar Social i no ha comptat entre els seus membres amb cap representant polític, en senyal d’independència. Entre els 147 admesos, hi ha 73 dones i 7 persones amb algun tipus de discapacitat i per a la baremació s’han tingut en compte circumstàncies com les càrregues familiars, si es trobaven en situació de desocupació o en risc d’exclusió social i el nivell d’ingressos.

Tots ells, i per ordre de puntuació, podran triar el departament en el qual prefereixen desenvolupar el seu treball: peó de jardineria, peó de neteja, conserge, oficial de primera d’obra, peó d’obrer, conductor, auxiliar administratiu i operador informàtic. Les ocupacions més demandades pels candidats són les de jardineria, neteja i consergeria, precisament les tres que no requerien certificat de formació i experiència.
 
Al•legacions i llista definitiva
 
A partir d’ara, els interessats disposen de cinc dies hàbils per a presentar al•legacions. Quan concloga aquest període, l’Ajuntament publicarà la llista definitiva i convocarà una reunió amb els 30 primers per a explicar-los totes les qüestions que han de tenir en compte de cara a la seua imminent incorporació. Quan finalitzen els quatre mesos per als quals s’han establit aquests contractes, a principis de setembre, s’incorporaran els següents 30 candidats, els qui tindran igualment quatre mesos de treball assegurat.

En total, el consistori invertirà durant aquest 2016 prop de 300.000€ en aquest I Pla d’Ocupació Municipal. No obstant açò, la inversió prevista en matèria d’ocupació ascendirà a més d’1.000.000 de €, si a aquesta quantitat li se sumen el Pla Estratègic de Foment de l’Ocupació, la creació de l’empresa pública i les beques per a graus i postgraus.

Categorías:NOTÍCIES, OCUPACIÓ