BIBLIOTECA

Una estudiant de l’IES Almussafes, finalista del Concurs de Booktrailers de “Zona Llibre Zona Lliure”

Elsa López Sanfélix, de 14 anys, va rebre el guardó al booktrailer més original de la mà de les bibliotecàries d’Almussafes i Llombai

L’acte es va celebrar ahir dimarts 24 d’octubre en la Biblioteca Pública de Llombai

El vídeo guardonat amb el premi al millor booktrailer del segon concurs és creació de tres jóvens estudiants de Guadassuar

Almussafes impulsa este projecte d’animació a la lectura junt amb altres cinc centres bibliogràfics de la Ribera


El segon concurs de Booktrailers, projecte que les biblioteques d’Almussafes, Sollana, Polinyà de Xúquer, Guadassuar, Corbera i Benifaió van llançar a mitjan passat mes de maig per a promoure la lectura entre els jóvens, a partir dels 12 anys i fins a la seua majoria d’edat dels esmentats municipis, va concloure ahir dimarts dia 24 amb l’acte d’entrega del guardons als sis autors finalsistas. Si el passat any, la Biblioteca Pública d’Almussafes va ser la seu triada per a la celebració de la clausura, esta segona edició la cerimònia d’entrega dels premis s’ha traslladat fins a Llombai. En esta ocasió, el primer premi ha recaigut en tres jóvens estudiants de Guadassuar, Cristina Colomina, Cristina Casterà i Aitana Lorente, pel booktrailer “Una lectura perillosa”. Així mateix, l’estudiant de tercer de l’ESO en l’IES Almussafes, Elsa López, que va obtindre un dels cinc accèssits concedits pel jurat el passat any 2016, ha sigut guardonada novament amb el premi al booktrailer més original, titulat “Ales de foc”.

La Biblioteca Pública d’Almussafes és la promotora, junt amb les de Sollana, Polinyà de Xúquer, Guadassuar, Corbera i Benifaió, del projecte d’animació a la lectura “Zona Llibre Zona Lliure”, que enguany 2017 complix el seu segon aniversari. La iniciativa, plasmada en la web www.zonallibrezonalliure.wordpress.com, ha sigut dissenyada en tres línies d’actuació que comprenen els públics adult, juvenil i infantil, i la finalitat prioritària dels quals radica en la promoció i difusió de la literatura valenciana. Precisament és en este apartat juvenil en el que s’integra el concurs de booktrailers, proposta oberta a la participació de jóvens amb edats coprendidas entre els 12 i els 18 anys, residents o estudiants de les sis localitats.

Tancat el termini de presentació dels treballs participants en esta segona edició, ahir dimarts 24 d’octubre, Dia de la Biblioteca, va tindre lloc l’acte d’entrega dels guardons en la Biblioteca de Llombai. El jurat, format per Teresa Gomis, bibliotecària de Guadassuar, Anna Palomares, de Corbera, Ester Llibrer, de Sollana i Eduard Josep Gay, de Polinyà del Xúquer, i Tere Esteve, de Llombai, amb l’assessorament tècnic de Carmen Navarro, de l’empresa Sénia Activitats Educatives, va visionar els deu booktrailers reunits i van fallar el primer premi en el treball “Una lectura perillosa”, creat per tres jóvens estudiants de Guadassuar, els que van rebre un e-reader.

Així mateix, i atenent a l’originalitat del treball presentat, van premiar la jove estudiant d’Almussafes, Elsa López, pel booktrailer “Ales de foc”. La resta dels sis autors finalistes també van rebre un obsequi per l’esforç demostrat per al disseny i muntatge de les seues obres audiovisuals.

Categorías:BIBLIOTECA, NOTÍCIES