CULTURA

El Centre Andalús d’Almussafes celebra la seua XVII Setmana Cultural

El programa d’actes es va inaugurar ahir dilluns, 23 d’octubre, i es clausurarà diumenge que ve 29 amb una missa rociera i un dinar de germandat

L’objectiu de la iniciativa és difondre els costums i tradicions de la seua comunitat autònoma d’origen


Mantindre les seues arrels i donar-les a conéixer a la ciutadania d’Almussafes són els objectius claus sobre els quals se sustenta la Setmana Cultural que, des de fa ja dèsset edicions programa el Centre Cultural Andalús del municipi. La inauguració i obertura de l’exposició de manualitats creades pels propis socis va servir, durant la vesprada d’ahir dilluns, d’obertura de l’agenda d’activitats artístiques, gastronòmiques i religioses, que enguany se centren en la ciutat de Còrdova. La celebració, que continua hui dimarts a partir des 19.30 hores amb l’obertura de l’exposició dedicada a la Mare de Déu del Rocío amb degustació de tapes rocieres inclosa, es clausurarà durant la pròxima jornada dominical.

Amb este ja són dèsset els anys que el Centre Cultural Andalús d’Almussafes porta programant la seua setmana gran. Es tracta de set intenses jornades en què el col·lectiu andalús de la localitat desplega una gran quantitat d’actes de distintes característiques per a promocionar la cultura de la seua terra i continuar potenciant algunes de les tradicions més arrelades en les seues zones d’origen.

Precisament, a les 19.30 hores d’ahir dilluns es va obrir la nova edició de la seua setmana commemorativa, “que enguany 2017 hem volgut dedicar a la nostra volguda Còrdova”, explica el president del Centre Cultural Andalús, Manuel Anales, amb la inauguració d’una exposició de treballs artesanals. A la mostra dedicada a la Mare de Déu del Va arruixar, que es presentarà hui dimarts en la seu de l’entitat, continuarà la màster class gratuïta de flamenc, que impartirà el professor Rafa Galindo a partir de les 19.30 hores de demà dimecres 25 d’octubre, jornada que també inclourà l’espectacle “Romance del emplazado”, que interpretaran, a les 20.30 hores, Rafa Galindo al ball, Mª José a la poesia, Emilio al cant i Nicolás a la guitarra.

El dijous 26 la poesia serà la protagonista, ja que a les 21 hores se celebrarà un recital poètic en homenatge al dramaturg alacantí Miguel Hernández amb música en directe.

Com cada any, l’associació reserva el cap de setmana per a presentar les propostes més interessants i multitudinàries. En este sentit, el divendres 27, a partir de les 21 h., els socis compartiran un sopar de germandat amb els plats típics de la gastronomia andalusa, que cuinaran ells mateixos i, a continuació, disfrutaran d’una actuació de sevillanes amb mantó, que presentarà Leonor Durán. Els més menuts tindran el seu protagonisme durant la vesprada del dissabte amb el berenar i festa infantil, durant la qual es representarà el conte “El Mag d’Oz”. A la nit hi haurà sopar en la seua seu i vetlada espectacle amb l’humorista Carlos Berrocal.

El colofó a esta XVII Setmana Cultural tindrà lloc el diumenge 29. A les 12 h. s’oficiarà en la parròquia de SAN Bartolomé Apòstol del municipi una eucaristia rociera cantada pel cor Alba, format per membres de l’entitat. A continuació compartiran un dinar de germandat, amb la paella valenciana com a plat principal, que posarà el punt final a la commemoració d’enguany. L’Ajuntament d’Almussafes, que col·labora durant l’any amb l’associació, participarà en esta jornada festiva acompanyant els integrants del col·lectiu d’andalusos de la localitat, els que treballen des de fa prop de vint anys per a reivindicar les seues arrels.

Categorías:CULTURA, NOTÍCIES