FESTES

Un seguici real de fantasia ambienta la Cavalcada de Reis d’Almussafes

Centenars de famílies es donen cita en els diferents carrers de l’itinerari urbà per a disfrutar de la nit màgica més esperada

Com cada any, diverses entitats cíviques protagonitzen esta activitat plenament consolidada en el calendari festiu


Un any més, els Reis Mags d’Orient han arribat a Almussafes i ho han fet acompanyats d’un seguici real de fantasia que ha fet les delícies de grans i xicotets. De fet, centenars de famílies s’han congregat en les vies urbanes més cèntriques de la localitat per a viure en primera persona una de les nits més màgiques del nou any. Les Princeses de Disney, els personatges de la Patrulla Canina i també un grup de ballarines amenitzen una Cavalcada que conjuga l’animació professional amb el sentiment popular de les pròpies entitats locals que enguany han aportat el seu encant a la tradicional desfilada, que cada any il•lusiona i entreté a la ciutadania.

La màgia de la vetlada del 5 de gener s’ha viscut amb l’emoció habitual a Almussafes. Des de les 18h i fins a les 20h, la cercavila festiva que acompanyava ses majestats els Reis Mags d’Orient al seu pas pel municipi ha recorregut els carrers més cèntrics del nucli urbà davant de l’atenta mirada tant de xiquets com d’adults.

Seguint l’itinerari dels últims anys, la cavalcada ha partit des del carrer Llauradors, a l’altura del Centre Cultural i ha continuat per l’Avinguda Paral•lel, Passeig del Parc i Ausiàs March, fins a la seua clausura en l’esplanada del Centre Cultural. Allí, cap a les 20h, l’escenari instal•lat per a l’ocasió ha acollit el tancament públic de l’acte amb el discurs de benvinguda a Ses Majestats per part del president de l’executiu, Toni González, després del que els més menuts han pogut fotografiar-se junt amb Melcior, Gaspar i Baltasar i rebre un obsequi per part dels mateixos. “De nou enguany hem apostat per una ambientació atractiva i original per a oferir a la les famílies d’Almussafes una vetlada il•lusionant i inoblidable”, explica la regidor de Joventut, Davinia Calatayud.

L’ambientació de l’acte ha combinat, com ja ve sent tradició, les actuacions d’una companyia teatral professional amb les de diverses associacions culturals, convertint la festa en tot un exemple de participació ciutadana. L’espectacle “Seguici Real de Fantasia” ha aportat música i ritme amb un total de 8 ballarines abillades amb un vestuari d’època de conte, que han donat pas a diferents personatges de la factoria d’animació, com els Minions, els protagonistes de Madagascar i inclús els Pitufos. Les sis princeses Disney més conegudes, entre elles Ariel, Bella o Aurora, també han format part de la comitiva, que s’ha tancat amb el grup més conegut i de moda per al col•lectiu d’infants: els set personatges de La Patrulla Canina

Pel que fa a la col•laboració ciutadana, en esta edició de 2018 han participat en el seguici els Clavaris, les Clavariesses, la Falla Mig Camí, l’associació de ball “Ballant”, Dansaires del Tramusser, i la Reina de les Festes i la seua Cort d’Honor. “Per a nosaltres és molt important que les entitats locals s’impliquen en esta festa i els agraïm enormement l’esforç realitzat”, conclou Calatayud.

Categorías:FESTES, NOTÍCIES