IGUALTAT

Reivindicació, formació i arts escèniques en el Dia Internacional de la Dona a Almussafes

El manifest llegit en la concentració va reivindicar la necessitat de treballar conjuntament per a aconseguir la plena igualtat


Almussafes va celebrar ahir dimarts 8 de març el Dia Internacional de la Dona amb una concentració reivindicativa a les portes de l’edifici de la casa de la vila, una conferència informativa sobre la incontinència urinària en la dona en el Centre Cultural i la representació d’“El Club de la Tragèdia”, un espectacle de monòlegs que es va escenificar en les instal•lacions de la Llar dels Jubilats. Igual que amb la resta d’actes plantejats durant aquesta I Setmana per la Igualtat del municipi, les activitats es van programar en la col•laboració amb les diferents entitats locals integrades per dones.

La I Setmana per la Igualtat d’Almussafes va arribar ahir al seu equador coincidint amb la celebració del Dia Internacional de la Dona, efemèride per la qual el consistori programa aquests set dies per a reflexionar sobre aquesta problemàtica. Durant la jornada, es van desenvolupar tres activitats que es van acostar a aquesta qüestió des de diferents perspectives. Al matí, l’Ajuntament va realitzar una concentració al costat de l’associació ‘Dones Progressistes’ per a reivindicar el paper de la dona en la societat.

La regidora de Polítiques d’Igualtat, Davinia Calatayud, va explicar durant el seu discurs que “es tracta d’una data reivindicativa per a exigir els drets de ciutadania i laborals de les dones” i va citar entre ells la necessitat d’aconseguir que tota la societat es consciencie de la importància del treball conjunt per a evitar tot tipus de desigualtat, que comencen a inculcar-se aquestes qüestions des de la infància i que les dones compten amb tots els mitjans a l’abast de les institucions per a la seua consolidació en el món laboral amb mesures positives com els Plans d’igualtat. En l’àmbit local, Calatayud va destacar que els Ajuntaments, com a administracions més pròximes als ciutadans i ciutadanes, “hem de comprometre’ns a realitzar el màxim esforç per a contribuir al desenvolupament d’una forma pròxima i quotidiana, de tots els programes que ens conduïsquen a l’enfortiment d’una societat igualitària i sense discriminacions”.

Per la seua banda la presidenta de l’Associació de Dones Progressistes d’Almussafes, Alicia Benavent, va centrar la seua intervenció en la lectura del missatge de la Directora Executiva de l’ONU Dones. En la mateixa, va recordar que enguany el Dia Internacional de la Dona és el primer del període de la nova Agenda 2030 de l’ONU per al Desenvolupament Sostenible. Al citat full de ruta s’han unit més de 90 governs per a “donar pas a la Igualtat de Gènere”. Per a açò, va assegurar que “és necessari l’augment de la participació de les dones com una de les condicions necessàries”. Benavent va alertar que “el lideratge de les dones no compta amb el reconeixement suficient, per la qual cosa ha de manifestar-se amb una major participació en els òrgans de presa de decisions”, i es va mostrar convençuda que “països, comunitats, organitzacions, governs i Nacions Unides han de garantir que s’adopten les accions decisives, visibles i quantificables”.

A la vesprada, l’Associació Afectats Fibromialgia d’Almussafes va organitzar una xarrada sobre incontinència urinària en la dona, un qüestió que afecta a entre el 30 i el 35% de la població femenina de més de 60 anys. Durant la conferència, en la qual s’explicaven les seues causes, la manera de prevenir-ho i els seus possibles tractaments, la fisioterapeuta Ana Gil Sanchis, especialista en Uroginecologia de la Clínica Tecma, va explicar que “per a evitar-ho és molt important treballar el sòl pèlvic, que és la base de tota la cavitat abdominal, a través d’una sèrie d’exercicis per a enfortir tota aquesta àrea corporal”.

Per a completar el dia, la Llar dels Jubilats va acollir una sessió de cafè teatre en el qual la Fera Teatre va oferir, al costat de l’Associació de Dones Progressistes, un espectacle d’humor que va arrancar nombroses rialles al públic assistent. Anna Martínez, Noemí Boiza, Juan Bautista Ferris i Fernando Tébar van ser els actors que es van encarregar de posar en escena el text.

Categorías:IGUALTAT, NOTÍCIES