NOTÍCIES

Quinze almussafenys menors de 30 anys participen en un curs de carretoner

El taller, organitzat per la Cambra de comerç de València en col·laboració amb l’Ajuntament de la localitat, és gratuït per als alumnes

L’objectiu de la iniciativa, que inclou fase pràctica en empreses, és capacitar als inscrits per a exercir les tasques pròpies d’un mosso de magatzem


La Càmera de València, en col·laboració amb l’Ajuntament d’Almussafes, ha impulsat la realització d’un curs d’Activitats Auxiliars de Magatzem dirigit als veïns i veïnes d’entre 16 i 29 anys beneficiaris de la Garantia Juvenil del Ministeri d’Ocupació. Del 14 de setembre al 23 d’octubre, i durant un total de 125 hores, 15 almussafenys participaran en aquest taller que els capacitarà per a obtenir el carnet de conductor de carretons elevadors i transpaleta elèctrica. El Programa Integral de Qualificació i Ocupació (PICE), que és a través del qual s’impartiran els continguts, facilita al màxim l’accés dels interessats, atès que la inscripció al mateix és totalment gratuïta.

El pròxim dijous 14 de setembre començarà en l’Aula d’Informàtica del Centre Municipal de Formació de Persones Adultes d’Almussafes (CMFPA) un curs d’Activitats Auxiliars de Magatzem en el qual un total de 15 almussafenys menors de 30 anys podran obtindre el títol de carretoner, així com el corresponent diploma acreditatiu, la qual cosa els capacitarà per a exercir les tasques pròpies d’un mosso de magatzem.

La Cambra de Comerç de València, en col·laboració amb l’Ajuntament d’Almussafes, la Diputació de València, el Ministeri d’Ocupació i la Unió Europa, ha llançat aquesta formació, de 125 hores de durada i amb contingut teòric i pràctic, dirigida als beneficiaris del programa de Garantia Juvenil que desitgen especialitzar-se en aquest sector i millorar d’aquesta forma les seues possibilitats d’ocupabilitat.

“Seguim incansables en la nostra obstinació per eliminar les barreres que impedeixen la inserció laboral dels nostres veïns i veïnes i en aqueix camí una de les principals lluites que tenim és la formació, sense la qual trobar ocupació es complica de manera considerable”, assenyala l’alcalde d’Almussafes i regidor d’Ocupació de la localitat, Toni González.
 
Programa
 
Durant les sessions, que es desenvoluparan del 14 de setembre al 23 d’octubre de 9 a 14 hores i que inclouran pràctiques en empreses relacionades amb els continguts impartits, els assistents aprendran a organitzar i executar treballs d’emmagatzematge i embalatge de mercaderia mantenint al dia els inventaris, coneixeran les tasques de control d’aprovisionament, emmagatzematge inventariat i transport de mercaderia i a emprar les tècniques de registre i gestió administrativa adequades.

A més, adquiriran els coneixements sobre tècniques de realització de comandes, recepció, identificació i comprovació. Després de la superació del curs estaran capacitats per a obtenir el carnet de conductor de carretons elevadors i transpaleta elèctrica. Entre els continguts també s’inclou la formació en Ocupabilitat i habilitats socials i Eines Social Media per a la cerca d’ocupació amb l’objectiu de facilitar els coneixements i recursos necessaris per a realitzar una cerca d’ocupació més efectiva i acostar-se a les empreses.

El passat dimecres 6 de setembre el consistori va oferir als seus veïns i veïnes aturats d’entre 16 i 29 anys una reunió informativa per a explicar les característiques d’aquest curs, una trobada per a la qual l’Agència de Desenvolupament Local del municipi va contactar prèviament amb els 50 almussafenys que s’ajustaven a les exigències establides pels organitzadors per a poder accedir de forma gratuïta a aquesta formació, dels quals van assistir els 15 que finalment començaran aquesta formació pertanyent al Programa Integral de Qualificació i Ocupació (PICE).

Categorías:NOTÍCIES, OCUPACIÓ