IGUALTAT

Quasi mig centenar de cartells honren la dona a Almussafes

La mostra, emplaçada en el ‘hall’ del Centre Cultural, es podrà visitar fins a dilluns que ve 14 de març


Ahir dilluns 7 de març, la Regidora de Polítiques d’Igualtat del consistori d’Almussafes va inaugurar la sèptima edició del certamen de cartells commemoratius del Dia Internacional de la Dona. El disseny guanyador, dotat amb un premi de 300 euros, obra del murcià Rubén Lucas, il•lustra el programa d’actes de la celebració de la I Setmana per la Igualtat, a més de presidir l’exposició pública dels 46 cartells que enguany han optat a la convocatòria i que es mostraran fins al pròxim dia 14 en el hall del Centre Cultural.

“Vull mostrar la meua satisfacció per la gran participació aconseguida enguany, ja que han sigut un total de 46 les obres presentades al certamen, una xifra que hi ha triplicat la registrada en l’anterior convocatòria, a més d’ampliar fronteres quant al lloc de procedència dels treballs, que ens han arribat des de Navarra, Lleó, Múrcia, València i Castelló”. Amb estes paraules, la regidora de Polítiques d’Igualtat, Davinia Calatayud, inaugurava, a les 18 hores d’ahir dilluns 7 de març, la VII mostra de cartells commemoratius del Dia 8 de març, exposats en el hall del Centre Cultural.

Encara que l’autor guardonat enguany amb el premi valorat en 300 euros, el murcià Rubén Lucas García, no va poder assistir a l’acte inaugural, l’edil va destacar la qualitat artística, així com la força visual i interpretativa de la seua obra, dos factors que van determinar la fallada unànime del jurat del concurs. Així mateix, el disseny de l’artista local, Amèlia Soler, l’obra del castellonenc, Juan Diego Ingelmo, i el cartell del suecano, Carles Lledó, van rebre menció del jurat com segon, tercer i quart classificats, respectivament.

La regidora també va avançar la modificació de les bases del certamen per a la incorporació en les mateixes d’un guardó de caràcter local, l’any que ve. “Un total de 24 dels participants són d’Almussafes i per això vull agrair-los personalment el seu compromís amb este concurs”.

Un refrigeri va clausurar este acte del programa commemoratiu, organitzat des de la Regidoria de Polítiques d’Igualtat, que es clausurarà divendres que ve 11, amb el sopar commemorativa que reunirà a mig centenar de persones.

Categorías:IGUALTAT, NOTÍCIES