ALTRES ACTIVITATS

Més de mil persones en el Festival de Nadales de FECA CV celebrat a Almussafes

El Centre Cultural va reunir, va reunir durant el matí de diumenge passat 15 de desembre, a un total de 12 formacions corals andaluses

L’alcalde d’Almussafes i la presidenta de la Federació d’Entitats Culturals Andaluses, entre altres personalitats, van assistir a l’acte


El Festival de Nadales de la Federació d’Entitats Culturals Andaluses de la Comunitat Valenciana (FECA) va repetir escenari, un any més, a Almussafes. Diumenge passat 15 de desembre, el Centre Cultural es va convertir en la seu de la vint-i-sisena edició del Festival de Nadales de Cors Rocieros de la Comunitat Valenciana.

Este certamen, que dóna la benvinguda al Nadal, reunix anualment a tot el col·lectiu associatiu andalús en la Comunitat, en un acte entranyable que mostra les tradicions més arrelades d’Andalusia. Segons FECA, “es tracta d’una festivitat en què els cors rocieros de les entitats andaluses, alcen els seus càntics per a celebrar el naixement de Jesús en Betlem”.

Esta rellevant cita del calendari cultural i festiu de FECACV va reunir a 12 cors rocieros seleccionats per a actuar enguany. Les esmentades formacions van cantar 24 nadales, interpretats per més de 180 veus, més de 52 instruments i amb un trànsit de públic de més de 1.000 persones, que es van anar renovant al llarg de les 3 hores de duració de l’espectacle nadalenc.

La presidenta de FECACV, Puri Torres, i la seua Reina, Cristina Pérez, van estar acompanyades d’un important nombre d’autoritats i invitats, entre ells, l’alcalde de la localitat amfitriona d’Almussafes, Toni González, junt amb membres de la Corporació Municipal, l’andalús de l’any 2019, Nicolás Martínez, presidents d’altres col·lectius de la província de València, així com els presidents, reines i dames de les entitats adscrites d’esta organització autonòmica.

Durant l’acte es va fer entrega del premi de la postal guanyadora de la desé primera edició del Concurs de Postals Nadalenques de la FECACV, que s’ha convertit en la imatge de la felicitació institucional 2019 d’esta federació. El dibuix guanyador, va ser elaborat pel xiquet de 8 anys, Raúl Amador Sánchez, de la Unió Cultural Andalusa del Barri del Crist.

El festival es va clausurar amb una fotografia de família i cantant tots els cors junts, la Salve Rociera.