NOTÍCIES

MÉS DE 1.000 XIQUETS SE SUMEN AL “REPTE EN EL MEU COLE” PER A PREVINDRE EL CÀNCER DES DE LA INFÀNCIA

L’Associació Espanyola Contra el Càncer de València i el corredor José Antonio Miguel Garrido estan impulsant esta divertida iniciativa que dilluns que ve omplirà de somriures, solidaritat i esperança els carrers d’Almussafes

Prop de 300 xiquets, professors i pares del CEIP Pontet se sumen, per segon any consecutiu, a la convocatòria


Inculcar als xiquets hàbits saludables és una forma de previndre’ls del càncer en el futur. I millor si es fa de forma divertida. Este és l’objectiu del “Repte en el meu cole” que l’Associació Espanyola Contra el Càncer de València (AECC València) i el corredor José Antonio Miguel Garrido organitzaran dilluns que ve 20 de juny a Almussafes, i en el que ja han participat més d’1.000 alumnes de diferents col•legis en l’últim any.

En esta ocasió, seran prop de 300 xiquets, professors i pares del Col•legi Públic El Pontet els protagonistes d’este mini repte consistent en un recorregut de dos quilòmetres per esta localitat. Com si d’una carrera professional es tractara, AECC València instal•larà un arc de meta unflable des del que partiran a les 9.30 hores abillats amb dorsals impresos amb les 225 localitats valencianes implicades en la lluita contra el càncer.

Així mateix, portaran globus blaus que representen l’aigua, el cel i el planeta. “Es tracta un color de vida, de creixement, d’esperança i de futur davant del càncer”, destaca José Antonio Miguel, que durant el trajecte portarà un globus negre -en representació d’esta malaltia- a què els xiquets hauran d’acorralar i punxar.

La jornada alberga més sorpreses. Perquè un dels personatges de “La patrulla canina” de Clan TV els donarà la benvinguda a i els esperarà al seu retorn. I com a colofó el mag Reki farà les delícies dels més xicotets.

En este repte està prevista la participació de l’alcalde d’Almussafes, Toni González, el subdirector d’aeccValencia, Javier Llombart, la presidenta de la Junta local d’Almussafes d’aeccValencia, Adela Lladosa, i la directora del col•legi, Fany Pastor.

“Repte en el meu cole” és un bot més en la trajectòria d’este jove albalense de 39 anys que està impulsant en diferents col•legis de la província de València i en el que ja han participat més de 1.000 alumnes este últim any. Amb ell pretén fomentar entre els més menuts el valor de la solidaritat a través de l’exemple que “és sempre la millor escola”, així com educar-los en la prevenció amb estils de vida saludables com l’esport.

Garrido porta més de sis anys abanderant la lluita contra el càncer junt amb AECC València amb el seu projecte Repte Solidari, amb el que ha recorregut més de 700 quilòmetres junt amb corredors aficionats en jornades de 24 hores sense descansar.

Categorías:NOTÍCIES, SANITAT