CULTURA

L’escriptora d’Almussafes Mª Carmen Sáez edita un conte que consciència als xiquets sobre la violència masclista

“Les gallinetes de dol” és el títol del llibre, una història que aborda valors humans com l’amistat, la camaraderia, la unió i la solidaritat

Amb una extensa trajectòria literària i teatral, l’autora local actualment dirigix el grup poètic Argila de l’Aire


L’escriptora d’Almussafes Mª Carmen Saéz acaba de llançar el seu últim treball literari, el conte infantil titulat “Les gallinetes de dol”. En paraules de la pròpia creadora, es tracta d’una aventura de lluita, imaginació, solidaritat, igualtat i tendresa que pretén acostar la problemàtica de la violència de gènere als més menuts, a més de transmetre altres valors educatius com la solidaritat, la camaraderia, la imaginació i, en definitiva, la capacitat de poder somiar i construir un món millor. El llibre de la poeta, actriu i narradora local ja s’ha presentat al municipi d’Oliva i es donarà a conéixer, així mateix, el pròxim 3 de febrer a la Biblioteca Municipal de Gata de Gorgos. L’exemplar, primer títol de la col•lecció “El Baület”, ha sigut publicat per Edicions del Sud amb les magnífiques il•lustracions d’Àngel Carreras.

Després del llançament del volum “La remor del vent” la passada primavera, l’escriptora d’Almussafes Mª Carmen Sáez, presidenta del club poètic local Argila de l’Aire, presenta ara una història d’amistat i superació protagonitzada per uns animals molt peculiars, “Les gallinetes de dol”. L’obra, que explica la violència masclista i el maltractament al públic infantil, és també un llibre poètic, divertit, solidari i màgic. “La lectura d’este conte proporciona els valors necessaris per a viure d’una forma molt humana”, comenta Sáez.

Edicions del Sud és el grup editorial que ha llançat al mercat este nou treball, en el que es narren les vivències i aventures dels habitants d’un galliner, que conviuen en harmonia fins a l’arribada de Gaietà, un gall que intenta robar els somnis de les valentes gallines. La publicació pot considerar-se com un conte divertit que, d’altra banda, mostra al lector els temes transversals que preocupen a la societat actual. A més, el llibre rendix un xicotet homenatge a les Mares de la Plaça de Maig d’Argentina i està pensat per a ser llegit conjuntament per mares, pares i mestres.

Mª Carmen Sáez és una almussafenya molt polifacètica. L’escriptora, actriu i poeta compta amb una sòlida trajectòria en el món de la interpretació i coordina el grup poètic i d’animació cultural de la població Argila de l’Aire. Nascuda a Millares (València), esta veïna d’Almussafes està molt compromesa amb la literatura i desenrotlla tallers d’animació lectora, recitals de poesia, representacions teatrals i contacontes. A més, exercix com a professora de teatre en l’Aula de Teatre de la Societat Coral El Micalet de València i col•labora sovint en El Punt Avui i La Veu del País Valencià.

Entre les seues obres publicades destaquen, entre d’altres, Galletas de Camari (dirigida al públic infantil i juvenil), Háblame como lluvia (peça teatral que va aconseguir el Premi Astoria d’escriptura teatral Vila de Xiva) i L’amant de la ciutat somniada (memòria). Quant a la seua antologia poètica, també sobreïxen els toms Extrañas palabras (1997), Las habitaciones secretas (2000), Illa retrobada (2010), El costum dels crepuscles i La remor del vent (2016).

Categorías:CULTURA, NOTÍCIES