FESTES

Les novetats de les ‘albaes’ d’Almussafes revitalitzen un dels actes amb més solera

Centenars de familiars, amics i veïns de la reina de les festes i la seua cort d’honor acompanyen a les protagonistes d’aquest tradicional recital

Les ‘albaes’ van recórrer ahir dilluns 18 de juliol els carrers de la localitat estrenant cantants, xaranga i horari


Ahir, dilluns 18 de juliol, Almussafes va celebrar el tradicional “Cant d’albaes”. Des de les 20 h. i fins a les 24 h., la nombrosa comitiva va anar visitant a la reina i la seua cort d’honor en les seues cases, on els cantants van dedicar uns versos a cadascuna d’elles. L’acte va estrenar horari, cantants i va incorporar una xaranga, que va ambientar el recorregut realitzat amb cançons de totes les èpoques. Els assistents van gaudir al final del recital d’un refrigeri format per fruita, orxata i fartons, oferit per l’Ajuntament.

Malgrat ser un dels actes amb més història de tots els programats en les festes patronals d’Almussafes, continua gaudint del suport popular. La tradició d’anar als domicilis de la reina de les festes i la seua cort d’honor a homenatjar-les amb el típic cant valencià es manté des de fa diverses dècades en la localitat i l’afició per gaudir d’aquest espectacle tan arrelat no decau.

Ahir, dilluns 18 de juliol, jornada en la qual estava programada l’edició de 2016, va tornar a constatar-se aquest fet. A pesar que estrenava nou horari, atès que l’acte va començar a les 20h i va finalitzar entorn de les 24 h., quan l’habitual és que comence precisament a mitjanit, el municipi es va bolcar. La casa consistorial, situada en el parc Central, fou el punt de trobada en el qual es van donar cita la reina de les festes, la seua cort d’honor, familiars, amics i veïns en general. En total, es van concentrar en la citada infraestructura centenars de persones, entre les quals també es trobaven l’alcalde, Toni González, i gran part dels regidors de l’equip de govern.

Al ritme de la xaranga “Xe-ranga”, que no va deixar d’interpretar temes de totes les èpoques durant el recorregut, la comitiva va anar parant en el domicili de les 18 dames i en el de la reina, Belén Godoy. Allí, els cantants Mª Amparo Hurtado i Xavi de Bétera, i el versador, Voro de Paterna, que actuaven per primera vegada a Almussafes, van dedicar a elles i als seus familiars més propers alguns dels versos que fan tan especials aquest tipus d’esdeveniments.

Els assistents, de totes les edats, van gaudir amb el talent demostrat pels intèrprets i van concloure l’itinerari novament en el punt de partida, l’edifici de l’Ajuntament. Allí, i donant per finalitzat l’acte, el consistori va oferir als presents un refrigeri compost per fruita, orxata i fartons per a reprendre forces.

Categorías:FESTES, NOTÍCIES