AJUDES

L’alumnat de l’IES Almussafes rep ajudes per valor de 7.343 euros per a l’adquisició de bicicletes i patinets

L’Ajuntament ha aprovat la concessió d’un total de 23 subvencions que oscil·len entre els 250 i els 350 euros, segons la quantitat justificada

El programa, únic en la Ribera, s’ha creat per a avançar en sostenibilitat, promocionar els hàbits de vida saludables i garantir la distància de seguretat


Vint-i-tres estudiants de l’IES Almussafes s’han acollit a les ajudes impulsades per l’Ajuntament de la població per a l’adquisició o posada a punt de bicicletes i patinets elèctrics. El consistori repartirà 7.343,97 euros entre ells i elles, amb quantitats d’entre 250 i 350 euros. Amb aquesta iniciativa, pionera en la Ribera, el consistori busca promocionar l’ús de mitjans de transport de mobilitat personal sostenible per als desplaçaments al centre educatiu, situat en el polígon industrial Joan Carles I. D’aquesta forma, a més de reduir la contaminació, es promouen els hàbits de vida saludables i es garanteix la distància de seguretat entre persones durant la pandèmia en la qual estem immersos. “Sent la primera vegada que plantejàvem el programa, considere que el resultat ha sigut molt positiu i estem segurs que el pròxim curs la xifra d’estudiants que opten per la bici o el patinet augmentaran”, declara la regidora de Medi Ambient, Davinia Calatayud.

L’alumnat de l’IES Almussafes rep ajudes per valor de 7.343 euros per a l’adquisició de bicicletes i patinets

El nou programa de subvencions destinades a finançar l’adquisició de mitjans de transport de mobilitat personal sostenible per a ús de l’alumnat de l’IES Almussafes ja compta amb resultats. Després de tancar el període de recepció de sol·licituds i estudiar el compliment de les bases de cada petició, l’Ajuntament ha aprovat la concessió d’un total de 23 ajudes en aquesta primera edició de la convocatòria, en la qual invertirà un total de 7.343,97 euros de fons propis.

Les ajudes, 19 per a estudiants de Batxillerat i Cicles Formatius i 4 per a alumnat d’Educació Secundària Obligatòria, varien en funció de les quantitats justificades i oscil·len entre els 250 i els 350 euros. I respecte a la mena de vehicle, 16 són per a patinets elèctrics i 6 per a bicicletes, alguns amb complements inclosos. Tan sols dues sol·licituds han sigut inadmeses durant el procés, en tots dos casos a causa de l’incompliment d’algun dels punts recollits en les bases.

“Es tracta d’una iniciativa que ja teníem al cap abans de la crisi sanitària però que amb l’arribada de la pandèmia va adquirir major rellevància si cap, perquè als objectius ja establits de millorar la nostra relació amb el medi ambient i d’incentivar la pràctica d’exercici físic s’ha sumat la possibilitat d’acostar-se a l’IES a través d’un sistema amb el qual es garanteix la distància de seguretat entre persones”, destaca el regidor d’Educació, Pau Bosch.

Paral·lelament a la posada en marxa d’aquesta iniciativa, a principis del curs 2020-2021, el consistori també va realitzar una intervenció urbanística amb la finalitat de millorar la infraestructura viària per la qual circula l’alumnat per a arribar fins al centre educatiu, situat just en l’entrada del polígon industrial Joan Carles I. D’aquesta forma, s’ha construït un nou carril bici de 1.240 metres lineals que discorre per la calçada de l’avinguda de la Foia i arriba fins a la ronda Antonio Ludeña. Aquesta via, en la qual s’han invertit al voltant de 50.000 euros i és més ampla que la que ja estava en funcionament en la zona, “proporciona una major seguretat per a les persones usuàries i era necessària, sobretot tenint en compte que es preveia un augment del trànsit per la creació d’aquestes ajudes”, assenyala l’edil de Medi Ambient, Davinia Calatayud.

Tal com s’ha insistit en diverses ocasions per part de l’executiu municipal, “aquestes subvencions no substitueixen al servei d’autobús existent, sinó que constitueix una alternativa per a aquelles persones que desitgen fer un pas més en el seu compromís amb el medi ambient i amb la salut”. Això sí, l’estudiantat havia d’optar per un dels dos mitjans de transport, sent incompatibles les ajudes amb la utilització del servei d’autobús, també finançat en íntegrament per l’Ajuntament. “Sent la primera vegada que plantejàvem el programa, considere que el resultat ha sigut molt positiu i estem segurs que el pròxim curs la xifra d’estudiants que opten per la bici o el patinet augmentaran”, conclou Bosch.