CULTURA

L’alumna de l’IES Almussafes, Mireia Bort, guanya el Premi Territorial de Ficcions 2016 de València

La història titulada “L’últim record” es va imposar a la resta de grups que competien pel premi territorial de València de FICCIONS 2016


D’entre les 98 històries que van arribar a la final del concurs literari FICCIONS, ‘L’aventura de crear històries’, el premi del País Valencià, i guanyadora territorial de València, ha recaigut en el grup mireia_bort per la història L’últim record. El grup està format per Mireia Bort Alberola, estudiant de quart de l’ESO a l‘IES Almussafes.

El PRIMER PREMI DE FICCIONS 2016 ha recaigut en el grup Letterman per la història In memoriam , grup integrat per Inés Marín, Xavier Longás i Òscar Escolano i que formen part del Col•legi Kotska – Jesuïtes de Gràcia (Barcelona). El segon premi de Ficcions ha estat per al grup Holmes, format per Maria Martínez, de l’IES Ciutat de Balaguer (Lleida) amb la història No marxis, Júlia

L’acte, que es va celebrar al Centre de Cultura Contemporània OCTUBRE de València el passat dia 31 de maig, a les 17:00 hores, va comptar amb la presència de la Immaculada Àngel Carbonell, representant de la Direcció General de Política Lingüística del Govern Valencià, i Josep Ritort, secretari general de l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC), organitzador del concurs literari.

El concurs Ficcions, ‘L’aventura de crear històries’ és una iniciativa de l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC) per promoure la lectura i l’escriptura en català arreu dels països de parla catalana. L’AMIC està formada per més de 250 mitjans de comunicació de Catalunya, País Valencià, Illes Balears i Andorra. En total, la conformen més de 135 mitjans digitals que acumulen més de 7.783.000 usuaris únics segons dades d’OJD Interactiva; i 110 capçaleres gratuïtes i de pagament que sumen una audiència de més d’1.448.000 lectors segons OJD/PGD.

Durant l’acte, també es van lliurar 15 premis territorials més, entre ells, el Premi de Castelló y el d’Alacant.

Categories: CULTURA, NOTÍCIES