EDUCACIÓ

L’alcalde d’Almussafes atén els suggeriments dels escolars de la localitat

Les tres classes de tercer de primària del CEIP Almassaf han visitat este mateix matí la Casa Consistorial

L’activitat s’emmarca en el projecte d’investigació de l’àmbit local que desenrotlla el centre educatiu


Durant el matí de hui dilluns 16 de maig, l’edifici consistorial d’Almussafes ha rebut la visita de les tres classes de tercer de primària del col•legi públic Almassaf. L’alcalde, Toni González, ha rebut als prop de 80 escolars de 8 anys d’edat i els ha acompanyat en la seua ruta per les diferents dependències de l’Ajuntament. L’activitat educativa complementa els continguts teòrics i pràctics que doten de contingut el projecte d’investigació sobre les institucions locals, els monuments, els servicis municipals i l’organització del poble que els escolars estan desenrotllant durant el present curs educatiu en les seues aules. El saló de plens ha sigut l’últim destí dels xicotets estudiants, els quals han aprofitat per a plantejar-li al primer edil nombrosos suggeriments relacionats amb els servicis públics, el medi ambient, la cultura, l’educació i la qualitat de vida en la localitat.

Tres grups de 80 alumnes de tercer de primària del CEIP Almassaf han viscut, este mateix matí, una experiència única a Almussafes. Acompanyats pels seus professors, els escolars han visitat l’Ajuntament de manera escalonada, els primers a partir de les 9.15 hores i els últims cap a les 11 hores, per a conéixer els departaments i servicis que es brinden des del mateix, a més d’aprofitar per a intercanviar impressions amb el president de l’executiu, Toni González, sobre el funcionament de les polítiques municipals en les diferents àrees de govern i de plantejar suggeriments per a millorar els distints servicis públics.

A l’acabar el recorregut guiat pels distints departaments que alberga la Casa Consistorial i que ha dirigit el propi alcalde, la sala de plens de l’Ajuntament ha sigut ocupada pels xicotets investigadors, els que han fet gala d’una gran espontaneïtat i ànsies de coneixement durant els deu minuts que han dedicat a plantejar un ampli palmito de consells per a donar solució a algunes de les problemàtiques que afecten la localitat.

Identificar amb un nom la Biblioteca Pública, fer el nucli urbà més accessible amb voreres més amples, millorar els parcs i zones verdes o establir un dia commemoratiu de l’Esport han sigut algunes de les qüestions plantejades durant la trobada amb la màxima autoritat municipal.

La iniciativa desenrotllada este matí pels alumnes, dirigits pels seus corresponents professors, està integrada en el programa d’investigació sobre la institució local, servicis públics, economia i història de la vila que les aules de tercer estan completant al llarg del present curs educatiu. De fet, la passada setmana, les mateixes classes van realitzar un itinerari pels diferents edificis públics d’Almussafes.

Categorías:EDUCACIÓ, NOTÍCIES