NOTÍCIES

L’Ajuntament d’Almussafes s’acull a les ajudes del SEPE per a pal•liar la desocupació agrícola

El programa de foment de l’ocupació agrari 2016 suposa la contractació de 10 parats durant un mes

Els dos oficials i huit peons agraris treballaran durant l’estiu en el parc Rural

El termini màxim de presentació de la documentació es tanca el pròxim 10 de juny


Com cada any, el consistori d’Almussafes ha tornat a acollir-se a les ajudes de col•laboració amb el Servici Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) per a pal•liar la desocupació agrícola estacional a través de la realització d’un projecte urbanístic en el parc Rural pressupostat en 40.796 euros. En concret, entre el 20 de juliol i el 19 d’agost, dos oficials i huit peons agraris en desocupació seran contractada per a completar l’esmentada intervenció, sufragada conjuntament entre ambdós organismes.

La Direcció General del SEPE ha concedit a l’ajuntament una subvenció de 19.796 euros euros per a la contractació d’un total de deu treballadors en situació de desocupació que desenrotllaran el projecte municipal d’obres, desbrossament i neteja del parc Rural d’Almussafes. L’aportació del consistori per al finançament de l’esmentat projecte, la finalitat del qual consistix a garantir als treballadors un complement de renda a través de plans especials d’ocupació en zones rurals deprimides i en èpoques de menor activitat, ascendix a 21.000 euros.

Precisament, este mateix matí, les dos funcionàries responsables de l’Agència de Desenrotllament Local han celebrat una reunió amb els més de 20 desocupats inscrits en la Bossa d’Ocupació Local i afiliats al Sistema Especial Agrari integrat en el Règim Especial de la Seguretat Social per a informar-los de bases reguladores per a la selecció de treballadors, dels terminis i de la documentació que han d’aportar en el Registre d’Entrada de l’Ajuntament, fins al pròxim dia 10 de juny, que és el termini màxim establit per a la presentació de les instàncies.

Els beneficiaris del programa d’enguany, després de la valoració dels expedients presentats per part de la Comissió de Baremació, iniciaran les seues labors el pròxim 20 de juliol i finalitzaran el contracte del programa de col•laboració del Servici Públic d’Ocupació Estatal i les corporacions locals, el 19 d’agost.

Els huit peons i dos oficials de primera executaran obres en la zona rural de propietat municipal, situada en el polígon 2 del terme municipal d’Almussafes i amb una superfície de 132.000 m2, que en l’actualitat es troba vallada perimetralment. Dins de la mateixa fa falta d’un desbrossament, neteja i anivellació del terreny, a més de procedir a la modificació del tancament que llinda amb la zona per a adequar-ho a la nova cota dels terrenys, com a conseqüència del seu deteriorament i ruptura propiciats pels escolaments.

Així mateix, els treballadors construiran una nova porta d’accés al parc Rural, amb característiques semblants a l’executada el passat any.

El projecte d’execució també inclou la plantació de nou arbratge i arbustives, per a millorar l’ecosistema d’esta gran zona d’oci.

Categorías:NOTÍCIES, OCUPACIÓ