MAJORS

L’Ajuntament d’Almussafes llança “Espai Gran” per als majors de 70 anys

El pròxim 1 de març s’inaugurarà el nou servici de dinamització, coordinat des de la Regidoria de la Tercera Edat

La Llar dels Jubilats acollirà la iniciativa gratuïta, que es desenrotllarà durant quatre hores setmanals fins al pròxim mes de juny


La Regidoria de la Tercera Edat del consistori d’Almussafes obri l’any 2017 amb el llançament d’una nova oferta cultural i d’oci per al col•lectiu de majors, i més específicament per als jubilats que superen els 70 anys. “Espai Gran” és el títol que rep el nou servici municipal i que es troba emmarcat en el Programa d’Integració de Majors que l’ajuntament va posar en funcionament a l’octubre del 2015 i que oferta als veïns i veïnes que superen els 60 anys servicis gratuïts de nutrició, fisioteràpia i psicologia. Dimecres que ve dia 1 de març s’inaugurarà el nou projecte, l’objectiu del qual radica a potenciar les relacions socials i lluitar contra la soledat, a través de l’exercici d’activitats lúdiques, que se celebraran en la Llar dels Jubilats amb una periodicitat setmanal.

Els veïns i veïnes d’Almussafes, amb 70 anys complits, ja poden entrar a formar part de “Espai Gran”, el nou servici municipal de dinamització setmanal oferit pel propi ajuntament en el marc del Programa d’Integració de Majors, amb el que la regidoria de la Tercera Edat busca potenciar un envelliment actiu i integrat en la comunitat local. “Es tracta d’una ampliació de l’actual oferta d’atenció primària de psicologia, fisioteràpia i nutrició del col•lectiu que desenrotllem des de finals de l’any 2015 amb èxit i que en l’edició de 2017 compta amb un total de 93 usuaris majors de 60 anys”, constata l’edil delegada de la Tercera Edat, Paqui Oliver.

Està previst que dimecres que ve dia 1 s’inaugure la iniciativa “Espai Gran”. “Oferirem un espai de trobada, en el que l’afecte, la comunicació i la creació de vincles socials entre el grup de participants suposaran un autentique revulsiu a l’aïllament social i la soledat”, afig la regidora.

En concret, el servici brinda quatre hores setmanals, tots els dimecres i divendres, entre les 11 i les 13 hores, repletes d’activitats lúdiques i recreatives que s’adaptaran als gustos i necessitats concretes dels propis usuaris. No obstant això, per part de l’organització s’ha dissenyat un calendari previ de guia, en el que s’inclouen opcions com els tallers musicals, teatrals, de manualitats i papiroflèxia, les dinàmiques de presentació i distensió del grup, els cineforum i també els cafés col•loqui, entre altres.

Igual que la resta dels servicis d’atenció primària del programa d’integració de majors, la iniciativa es mantindrà activa fins al pròxim mes de juny. “Confiem que este projecte tinga una gran acollida, ja que pretenem consolidar-ho com una activitat fixa anual del servici de dinamització de la Tercera Edat”, conclou l’edil.

El període d’inscripció per a ser part activa d’este nou pla de promoció d’un envelliment actiu de la tercera edat, sufragat íntegrament per l’ajuntament i que desenrotllarà un especialista de l’empresa GrupoTot, es troba obert en l’Oficina d’Atenció al Major.

Categorías:MAJORS, NOTÍCIES