NOTÍCIES

L’Ajuntament d’Almussafes inverteix 40.000 euros en ajudes a emprenedors en 2018

Un total de 14 persones es van acollir l’any passat a aquesta línia de subvencions del Pla Estratègic de Foment de l’Ocupació 2016-2020

L’objectiu d’aquest programa és estimular la generació de nous llocs de treball mitjançant la creació d’empreses i la promoció del treball autònom


Les ajudes a emprenedors van suposar en 2018 una inversió de 40.000 euros per a l’Ajuntament d’Almussafes. El consistori va col·laborar en la creació de 14 projectes empresarials, els quals van rebre un màxim de 3.000 euros cadascun per a finançar despeses corrents com a Seguretat Social, lloguer, electricitat, aigua, telèfon i assessoria. L’objectiu d’aquest programa és el foment del treball autònom com a alternativa a l’ocupació per compte d’alié. “És molt satisfactori saber que des de l’Ajuntament hem col·laborat en els començaments de tantes aventures professionals”, destaca l’alcalde i regidor d’Ocupació, Toni González.

El Pla Estratègic de Foment de l’Ocupació 2016-2020 de l’Ajuntament d’Almussafes continua desplegant-se a través de diferents línies programàtiques que abasten els diversos àmbits relacionats amb la generació de llocs de treball. En aquest sentit, la Regidoria d’Ocupació de la localitat ha fet balanç ja dels resultats obtinguts en 2018 amb les ajudes destinades al foment de l’autoocupació, també conegudes com a ajudes a emprenedors.

L’any passat, el consistori municipal va concedir un total de 14 subvencions a autònoms, invertint en aquesta qüestió 40.000 euros, sent la quantitat màxima percebuda per cada persona sol·licitant de 3.000 euros, una xifra que es prorratejava si l’activitat i l’alta s’havien mantingut per sis o més mesos i menys de dotze.

“És molt satisfactori saber que des de l’Ajuntament hem col·laborat en els començaments de tantes aventures professionals, projectes empresarials que poden convertir-se en el futur en ocupacions estables que permeten a aquestes persones i a les seues famílies viure dignament”, ressalta l’alcalde, Toni González. “Des de l’executiu municipal volem afavorir la cooperació empresarial i la millora de la competitivitat de les nostres PIMES i amb aquestes subvencions, que poden continuar sol·licitant-se, avancem en aquest objectiu”, assegura.

Aquestes ajudes, que l’Ajuntament planteja conscient de les dificultats que tenen les persones emprenedores per a trobar el suport financer i administratiu que necessiten per a iniciar i mantindre l’activitat empresarial, pretenen estimular la generació de nous llocs de treball mitjançant la creació d’empreses i la promoció de l’ocupació autònoma com a alternativa a la que es realitza per compte d’alié.

Les bases recullen que aquestes ajudes van destinades a finançar despeses corrents com a Seguretat Social, lloguer, electricitat, aigua, telèfon i assessoria i contemplen també la subvenció per la constitució d’empreses d’economia social mitjançant la incorporació de persones, encara que el règim a la Seguretat Social que s’aplique siga el general, així com professionals col·legiats d’alta en la mutualitat del col·legi social corresponent.

L’informe de l’Agència de Desenvolupament Local recull el balanç d’aquesta línia estratègica de foment de l’ocupació relativa als dos últims anys, atés que en la convocatòria de 2018 es van incloure també les sol·licituds aprovades en 2017, i consten com beneficiades activitats empresarials relacionades amb una àmplia varietat de sectors econòmics com el tèxtil, sanitari, estètic, jogueter o de gestió administrativa, entre altres.

Categorías:NOTÍCIES, OCUPACIÓ