IGUALTAT

L’Ajuntament d’Almussafes inicia una campanya per la igualtat de gènere a través dels joguets

Fullets amb recomanacions de la necessitat d’apostar per joguets igualitaris i adhesius amb lemes com “Ací tenim joguets igualitaris” i “Volem joguets igualitaris” es distribuiran per la població durant la setmana que ve


De l’11 al 13 de desembre, el Consistori d’Almussafes desplegarà una campanya informativa per a impulsar la igualtat entre xiquets i xiquetes, especialment en esta època nadalenca en què els nombrosos joguets reforcen estereotips de gènere. La campanya forma part de l’I Pla Municipal d’Igualtat de Dones i Hòmens de la població. Un díptic, en el que s’incidix en el fet de que “els joguets no tenen sexe” i que “els joguets són un ferramenta molt important en el procés de socialització de les xiquetes i els xiquets”, i diferents adhesius que aprofundixen en estos missatges es repartiran durant les esmentades jornades en els parcs públics i les escoles infantils.

La promoció de l’ús no sexista dels joguets aprofitant les compres massives dels mateixos de cara al Nadal està a punt d’iniciar-se a Almussafes.

Davall el lema “Joguets Igualitaris”, la campanya informativa promoguda per l’Ajuntament d’Almussafes a través de la Regidoria de Polítiques d’Igualtat que dirigix Davinia Calatayud, pretén conscienciar les famílies que els joguets exercixen un paper molt important en la infància i en el desenrotllament social del col·lectiu de xiquets i xiquetes i aposta per promoure l’ús no sexista del joc perquè contribuïsca a una educació en valors d’igualtat.

A partir de dimarts que ve dia 11 i fins al divendres dia 13, es difondrà esta campanya de sensibilització que aposta per una educació en valors com la participació, la concòrdia, la inclusió i la cooperació, aprofitant la proximitat de les festes nadalenques.“Encara en l’actualitat hi ha una gran quantitat de joguets que reforcen estereotips no igualitaris, per la qual cosa apostem per reivindicar i conscienciar a la ciutadania de la necessitat d’eradicar este tipus de missatges i apostar per jocs en què verdaderament el sexe no tinga un paper protagonista i que els proporcione un desenrotllament integral com a persones”, explica l’edil.

Esta iniciativa se suma a moltes altres que l’ajuntament està impulsant per a promocionar la igualtat entre hòmens i dones i que també formen part de les línies estratègiques de l’I Pla d’Igualtat de la població, aprovat enguany 2018 i en el que s’establix el full de ruta de la igualtat fins a l’any 2021. “Treballant la igualtat a Almussafes, construïm un millor poble on viure”, afig Davinia Calatayud, qui anuncia noves accions per a continuar avançant en la implementació d’accions que contribuïsquen a la plena igualtat dels veïns i veïnes de la població. “El nostre repte és convertir a Almussafes en una localitat en què la igualtat siga real i efectiva”.

Categorías:IGUALTAT, NOTÍCIES