NOTÍCIES

L’Ajuntament d’Almussafes incideix en la necessitat d’ampliar el parc industrial

L’alcalde d’Almussafes es compromet en la festa pel 20 aniversari de APPI a seguir treballant en la millora de les infraestructures i en el seu manteniment

L’Associació de Parcs i Polígons Industrials d’Almussafes organitza una festa a la qual assisteixen responsables polítics, socis i convidats especials


Ahir, dijous 28 de setembre, l’Hotel Tryp d’Almussafes va acollir l’acte de celebració del 20 aniversari de l’Associació de Parcs i Polígons Industrials de la localitat (APPI), en el qual entitat va repassar els principals assoliments aconseguits durant aquest temps i va aprofitar per a animar als seus socis a seguir apostant per la generació de sinergies per a la consecució dels projectes actuals. L’alcalde del municipi, Toni González, va assegurar que seguirà atenent les reivindicacions realitzades pels empresaris del polígon i va avançar que el consistori continua treballant en un estudi per a determinar la viabilitat d’instal·lar un servei de videovigilància que permeta millorar la seguretat en els dos polígons industrials situats en el terme municipal. A més, la principal reivindicació en la actual revisió del planejament general es l’ampliació del parc industrial Joan Carles I.

Les 88 empreses que actualment formen part de l’Associació de Parcs i Polígons Industrials d’Almussafes (APPI) es van vestir ahir dijous 28 de setembre a la vesprada de festa per a celebrar el vinté aniversari de l’entitat. L’acte, en el qual van participar al voltant de 200 persones entre socis, representants polítics i convidats, va servir per a recordar els inicis de l’entitat, allà per l’any 1994, i per a reconèixer els assoliments aconseguits des que en 1997 les empreses situades en l’àrea industrial d’Almussafes decidiren oficialitzar la unió que els permetia afrontar amb majors possibilitats d’èxit les seues diferents reivindicacions. Després de dues dècades de trajectòria, i després de la recent incorporació del Polígon Nord a l’entitat, actualment les seues companyies adherides representen a al voltant de 10.000 treballadors i ocupen una superfície total d’1.600.000 metres quadrats.

Servei de Videovigilància

Durant la seua intervenció, l’alcalde d’Almussafes, Toni González, va reconèixer la labor realitzada per l’associació i va assegurar que la localitat “no podria entendre’s sense els seus polígons industrials”. Per aquest motiu, va explicar que el seu objectiu és seguir apostant per la millora dels espais situats en aquestes àrees del municipi i “continuar invertint en el manteniment i la neteja”. Entre els projectes empresos per a la modernització d’aquestes zones, el primer edil va destacar que el seu equip està treballant, en col·laboració amb APPI, en la instal·lació d’un servei de videovigilància, amb el qual “millorarà notablement la seguretat en els carrers i en les instal·lacions de les diferents empreses”.

A més, el també regidor d’Indústria, que va declarar que “l’economia municipal depèn d’ells”, va assegurar que seguirà “impulsant el desenvolupament de les infraestructures, millorant les instal·lacions, els jardins i la il·luminació” i que continuarà treballant per a facilitar la presència de les firmes en la localitat a través de l’aprovació de normatives que permeten “seguir baixant els tipus impositius, com ho hem fet els dos últims exercicis” i que disposen de major espai per a augmentar el nombre d’empreses, per al que l’alcalde espera poder aprovar al novembre de manera inicial l’actualització del PGOU, “que ampliarà en 500.000 metres quadrats la superfície destinada a sòl industrial”.

Per la seua banda, el director general d’Indústria i Energia de la Generalitat Valenciana, Diego Macía, va assegurar que l’executiu autonòmic aposta “per la nostra industrialització perquè a través d’ella l’economia i l’ocupació són més sostenibles i el futur més esperançador”. També van intervenir en l’acte els tres presidents que ha tingut l’entitat des de la seua creació, els qui van repassar la trajectòria de la mateixa des que estaven “envoltats de camps de tarongers” i era “complicat indicar com arribar fins a les nostres fàbriques” fins a l’actualitat. Reconeixent que encara queden reptes per superar, i que desitgen seguir “avançant junts”, els membres d’APPI van celebrar durant la vesprada a través d’un còctel i una activitat lúdica que continuen units potenciant les sinergies i plantejant el seu futur.

Categorías:NOTÍCIES, OCUPACIÓ