CELEBRACIONS

L’Ajuntament d’Almussafes i Protecció Civil porten la felicitat a les cases durant el confinament

El consistori i aquesta agrupació de voluntaris proposen celebrar els aniversaris d’una manera molt original

Als menors de 12 anys se’ls canta en els seus domicilis i als majors se’ls proposa enviar una fotografia amb l’etiqueta #ElMeuAniversariElPasseACasa


Els almussafenys i les almussafenyes que complisquen anys durant l’estat d’alarma decretat pel Govern d’Espanya poden festejar-ho d’una manera especial gràcies a les dues iniciatives impulsades per l’Ajuntament de la localitat i l’Agrupació de Voluntaris de Protecció Civil. Fins als 12 anys podrà sol·licitar-se que l’entitat els done una sorpresa des del carrer i els que tinguen més anys podran enviar una fotografia amb l’etiqueta #ElMeuAniversariElPasseACasa perquè siga publicada en els canals oficials del consistori. En tots dos casos la sol·licitud ha de realitzar-se a través del WhatsApp Municipal, amb el qual la ciutadania pot contactar a través del 617 38 93 57. “Cal quedar-se a casa i intentar que aquesta forçada estada siga el més agradable possible i un al·licient com aquest crec que pot ser molt divertit per a tots i totes”, afirma el regidor de Comunicació, Jaime Wic.

El confinament que estem vivint per a evitar l’expansió del Covid-19 no està renyit amb la posada en marxa d’originals iniciatives com les que acaben de posar en marxa l’Ajuntament d’Almussafes i l’Agrupació de Voluntaris de Protecció Civil de la localitat. Atés que aquests dies resulta impossible celebrar els aniversaris amb familiars, amistats i companys, el consistori municipal, en col·laboració amb el citat col·lectiu, proposa compartir els aniversaris que es vagen produint amb la resta de la ciutadania a través de dos sistemes molt singulars.

Per als menors de 12 anys, i amb el lema “Els xiquets i xiquetes d’Almussafes s’ho mereixen tot”, es proposa l’opció d’anar als seus domicilis i cantar-los la cançó ‘Aniversari feliç’, per al que tan sols cal enviar un missatge al Whatsapp Municipal, el número del qual és el 617 38 93 57, i indicar el nom, l’edat, l’adreça i el dia del seu naixement. Cada dia, a les 19 hores, l’Agrupació de Voluntaris de Protecció Civil oferirà una sorpresa als xiquets i xiquetes que complisquen anys des del carrer. “Els més xicotets estan donant-nos una gran lliçó aquests dies i no ens costa res retornar-los eixe entusiasme i eixa alegria a través d’un gest molt senzill però que pot ser tremendament especial”, assenyalen des de Protecció Civil.

Tal ha sigut l’èxit de la iniciativa que des del consistori s’ha ideat una manera d’estar també prop de les persones amb més de 12 anys. En aquests casos, es convida a la població a fer arribar a través del mateix servei de WhatsApp una fotografia amb un cartell en el qual pose #ElMeuAniversariElPasseACasa perquè es publique en les xarxes socials municipals. “El confinament pot fer-se dur en determinats moments i considerem que xicotetes iniciatives com aquestes poden alçar-nos l’ànim i constituir una bona manera de generar unió entre els almussafenys  i les almussafenyes”, explica el regidor de Comunicació, Jaime Wic.

“Hem de quedar-nos a casa, però això no significa necessàriament aïllar-nos socialment i aquesta és una bona prova. Primer llançarem la iniciativa dirigida a la població de fins a 12 anys, però vist l’èxit rotund hem decidit idear una alternativa per a la gent adulta. Cal quedar-se a casa i intentar que aquesta forçada estada siga el més agradable possible i un al·licient com aquest crec que pot ser molt divertit per a tots i totes”, ressalta l’edil.