NOTÍCIES

L’Ajuntament d’Almussafes executa una nova fase del Pla Integral d’Accessibilitat

Amb aquesta intervenció, s’eliminen les barreres arquitectòniques de vuit punts del nucli urbà


El Pla Integral d’Accessibilitat aprovat per l’Ajuntament d’Almussafes en 2016 continua el seu desenvolupament amb una nova fase que contempla la intervenció en vuit noves localitzacions del casc urbà. El consistori ha impulsat un nou projecte en aquest àmbit, per al qual ha destinat un total de 37.085,52 euros. Amb aquesta quantitat s’eliminaran les barreres arquitectòniques mitjançant la construcció de guals per a vianants a tres pendents. “No hem deixat ni un sol moment de treballar per a aconseguir que Almussafes siga un municipi lliure de barreres arquitectòniques i plenament accessible per a les persones afectades per mobilitat reduïda”, recorda l’alcalde, Toni González.

Els espais públics d’Almussafes cada vegada són més accessibles. El consistori municipal ha iniciat una nova fase del seu Pla Integral d’Accessibilitat, el document dissenyat per experts de la Confederació de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica de la Comunitat Valenciana (COCEMFE CV) i la Universitat Politècnica de València (UPV) per a l’Ajuntament que serveix de guia per a les intervencions que es duen a terme en aquest àmbit.

En aquesta nova actuació urbanística, adjudicada a l’empresa local Gestión de Servicios Integrales Almussafes, S.L. per 37.085,52 euros, IVA inclòs, i la durada del qual s’ha establit en 50 dies, s’estan millorant un total de vuit punts del nucli urbà, seleccionats sobre la base de diferents criteris. S’estan eliminant dues barreres arquitectòniques en la Ronda Historiador Lluís Duart Alabarta, altres dos en el carrer Ausiàs March, una en els carrers Sueca i Literat Azorín, una en l’avinguda Paral·lel i una altra en la plaça Blasco Ibáñez.

“Seguim millorant a poc a poc les condicions de tots els itineraris marcats en el nostre ambiciós pla i en aquesta ocasió s’està actuant sobre diversos d’ells”, explica l’alcalde d’Almussafes, Toni González. “No hem deixat ni un sol moment de treballar per a aconseguir que Almussafes siga un municipi lliure de barreres arquitectòniques i plenament accessible per a les persones afectades per mobilitat reduïda i la prova és que cada any dediquem un pressupost considerable per a dur a terme les diferents intervencions previstes”, assegura el primer edil.

En projecte integra la construcció de guals per a vianants a tres pendents, a més d’ampliar-se en algunes zones l’ample de les voreres mitjançant orelleres i respectant la continuació dels itineraris. Per tal d’assegurar la correcta evacuació de les aigües pluvials, en el seu disseny se li està donant continuïtat a la rigola mitjançant un pas canalitzat sota la vorera.

Categorías:NOTÍCIES, URBANISME