NOTÍCIES

La unitat mòbil de prevenció del càncer de pell visita Almussafes

La unitat mòbil ha atés a prop de 60 persones entre les 10 i les 14h junt amb l’Ajuntament

AECC Almussafes ha coordinat, de nou, este servici sanitari


La unitat mòbil de prevenció del càncer de pell s’ha instal·lat, durant el matí de hui dijous, 29 de novembre, junt amb l’edifici consistorial, gràcies a la gestió desenrotllada per la Junta Local Lluita contra el Càncer. Este servici, a què la ciutadania ja va poder accedir de forma gratuïta en tres jornades durant l’any 2016 i una altra a principis d’enguany, torna a la localitat davant de l’alta demanda existent. Des de les 10 i fins a les 14 hores han passat pel punt d’informació i anàlisi més de 60 persones, els que han rebut consells de la doctora de l’IVO María Vicente Benavente. Més de 260 els veïns i veïnes s’han sotmés a estes revisions durant els dos últims anys, gràcies a esta iniciativa que acosta la sanitat al públic.

El servici de l’Associació Espanyola Lluita contra el Càncer que realitza proves per a previndre el càncer de pell s’ha desplaçat hui fins a Almussafes. La Junta Local Lluita contra el Càncer ha sol·licitat, per quinta vegada en els últims dos anys, la presència de la unitat mòbil que du a terme estes anàlisis preventives, donada la gran acollida registrada en les edicions anteriors.

El punt d’informació ha romàs obert a tota la ciutadania en l’esplanada de la Casa Consistorial durant quatre hores, període en què el personal mèdic ha atés de manera personalitzada a prop de 60 veïns i veïnes, els que s’han realitzat la prova gratuïta.

La doctora María Vicente Benavente, professional de l’Institut Valencià d’Oncologia, ha desenrotllat una sèrie de proves per a detectar melanomes i altres tipus de tumors i per a aconsellar els participants sobre els hàbits de vida saludable per a evitar l’aparició d’esta malaltia.

La presidenta d’AECC Almussafes, Adela Lladosa, mostra la seua satisfacció per l’excel·lent resposta a la iniciativa que, sens dubte, beneficia des del punt de vista de la prevenció i també per a aportar una major consciència ciutadana en la lluita contra esta malaltia.

Categorías:NOTÍCIES, SANITAT