FESTES

L’Ajuntament d’Almussafes estableix tres zones de foc per a aquestes falles i delimita l’horari

Només es podran disparar petards entre les 10 h. i les 23 h. en les zones on se situen les carpes instal•lades per les comissions


Com cada any, Almussafes es prepara per a la celebració de les falles i amb açò, el consistori municipal organitza el dispositiu per a garantir que la festa i el descans dels ciutadans siguen compatibles i es porten a terme sense cap tipus d’incident. L’Ajuntament ha establit tres zones per al tret de foc, que coincideixen amb els espais en els quals s’han instal•lat les carpes de les comissions, i ha delimitat l’horari per a poder fer-ho, que serà entre les 10h. i les 23 h. L’alcalde, Toni González, demana als veïns que s’esforcen per a aconseguir que els protagonistes d’aquests dies siguen els monuments i les celebracions programades per les comissions.

Amb la Crida, celebrada ahir diumenge 6 de març, Almussafes inicia el període dedicat a la festa fallera, quinze dies en els quals els membres de les comissions i els veïns en general tindran l’oportunitat de retre homenatge a una de les tradicions valencianes més arrelades de la nostra cultura. D’aquesta forma, cadascuna de les tres entitats existents en la localitat té preparada una àmplia oferta d’activitats que es completa amb les organitzades per la Junta Local Fallera. I en totes elles, una dels senyals d’identitat, i que ocupa un lloc principal, és la pirotècnia.

Per a garantir la seguretat dels ciutadans, l’Ajuntament d’Almussafes ha emès un ban informatiu en el qual explica que s’han establit tres zones delimitades de foc “perquè els més xicotets puguen tirar petards, sempre respectant el preceptiu acompanyament d’adults i les categories pirotècniques i edats”.

Concretament, el tret estarà permès en el carrer Major, des de l’encreuament amb el carrer Pinar fins al carrer Vicente Gay, en la Plaça major i en el carrer València, coincidint amb els espais en els quals se situen les carpes instal•lades per les tres comissions, muntades des de la setmana passada.

A més, per a garantir el lliure descans dels veïns, s’ha delimitat l’horari per al desenvolupament d’aquesta activitat. Els xicotets podran disparar petards des de la finalització de les despertaes i el desdejuni faller, a les 10 h., i fins a les 23 h. de la nit. El president de la corporació municipal, Toni González, prega als pares i als fallers “que s’esforcen per a garantir la seguretat dels xiquets i el necessari descans dels veïns”.

Categorías:FESTES, NOTÍCIES