NOTÍCIES

L’Ajuntament d’Almussafes conclou la primera fase del seu Pla d’Accessibilitat

El consistori municipal ha rebut, este mateix matí, l’obra d’adaptació de l’itinerari que unix els diferents edificis públics

El projecte global d’eliminació de les barreres arquitectòniques del nucli urbà es completarà durant la present legislatura


Hui dijous 19 de maig, el consistori d’Almussafes ha donat per conclosa la primera fase del projecte de millores quant a l’accessibilitat en les vies públiques del municipi. L’actuació urbanística, l’execució de la qual per part de l’empresa constructora concessionària es va iniciar el passat 29 de febrer, s’ha centrat en l’eliminació de les barreres arquitectòniques dels carrers que connecten les diferents dependències públiques de la localitat. El projecte, pressupostat en 54.326 euros, als que l’empresa G.S.I. Almussafes li ha aplicat una millora econòmica de 7.562 euros, s’ha finançat amb càrrec al Pla d’Inversions Financerament Sostenibles de la Diputació de València 2015.

Les persones amb diversitat funcional d’Almussafes ja poden desplaçar-se fins als diferents edificis públics de manera còmoda i sense haver d’enfrontar-se a les temudes barreres arquitectòniques. L’executiu ha rebut este mateix matí la primera fase del projecte tècnic d’obra en què s’ha contemplat l’accessibilitat en l’itinerari de vianants que unix les piscines públiques i el poliesportiu municipal, amb la Llar del Jubilat, el Centre de Salut, el CEIP Almassaf, el Centre Cultural i la Casa Consistorial.

El primer edil, Toni González, junt amb l’interventor municipal, els tècnics d’Urbanisme i el gerent de l’empresa concessionària, ha realitzat un recorregut per la zona sobre la qual s’ha actuat, que comprén els carrers Ausiàs March, Sant Miquel i Ramon i Cajal i dos sectors de Llauradors i Ramón i Cajal.

L’ajuntament ha construït prop d’una vintena de guals de vianants, executats seguint les especificacions de la normativa en matèria d’accessibilitat i eliminació de barreres arquitectòniques, tant pel que fa a mesures i rampes, com al paviment utilitzat en els mateixos. El projecte també ha incorporat la creació de dos places d’aparcaments accessibles enfront de les Piscines municipals i enfront del Centre de Salut per a facilitar l’accés dels veïns i veïnes amb diversitat funcional.

Una inversió de 54.326 euros, subvencionats amb càrrec al Pla d’Inversions Financerament Sostenibles de la Diputació de València de l’any 2015, als que la companyia concessionària li ha aplicat una millora econòmica de 7.562 euros, han possibilitat l’execució d’esta actuació urbanística, que s’ha completat durant l’últim mes i mig.

Així mateix, el contracte d’obra s’ha incardinat dins i per a la consecució dels objectius del Pla Estratègic de Foment de l’Ocupació 2015, com a projecte generador d’ocupació per a col•lectius en risc d’exclusió social, com és el cas de persones que acrediten una discapacitat superior al 33%, parats de llarga duració, majors de 45 anys i dones. “En concret, l’empresa ha contractat dos veïns desocupats i especialistes en obra, per a formar part de l’equip de treball que ha desenrotllat els treballs”, comenta el regidor d’Urbanisme, Andrés López.
 
Pla Global d’Accessibilitat
 
Des de l’executiu d’Almussafes s’anuncia que durant la present legislatura continuaran desenvolupant-se les diferents fases del Pla Municipal d’Accessibilitat en tot el nucli urbà, basant-se en l’estudi redactat per part de la Universitat Politècnica de València i COCEMFE (Confederació Espanyola de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica), per al que l’ajuntament hi ha invertit 25.000 euros. “L’esmentat estudi ha partit d’una enquesta de consulta de preferències ciutadanes sobre l’accessibilitat del municipi, en la que han participat els més de 130 veïns i veïnes afectats per diversitat funcional del nostre municipi”, assenyala el també regidor de Participació Ciutadana.

Categories: NOTÍCIES, URBANISME