ESPORTS

L’Ajuntament d’Almussafes augmenta un 5% les subvencions esportives

El pressupost destinat a associacions i beques relacionades amb aquesta àrea ascendeix a 130.800 euros en 2017

El consistori municipal crea una línia d’ajudes dotada amb 3.500 euros de pressupost per a la promoció dels esportistes amb diversitat funcional

La Regidoria d’Esports redistribueix les partides dedicades a aquest àmbit per a millorar la gestió dels recursos disponibles


Les entitats esportives i els esportistes d’Almussafes rebran enguany 130.800 euros en subvencions i ajudes per al desenvolupament de les seues activitats. Aquesta xifra suposa un increment del 5% respecte a les quantitats distribuïdes en 2016, la qual cosa per al regidor d’Esports, Pau Bosch, “és un reflex del nostre compromís amb els esportistes almussafenys i del nostre suport al seu enorme esforç diari”. L’Ajuntament de la localitat ha creat, tal com va anunciar quan es van aprovar els comptes del present exercici, una línia d’ajudes per a esportistes amb diversitat funcional, a la qual ha destinat 3.500 euros. A més de les subvencions de concurrència competitiva que reben els diferents clubs esportius, l’ajuntament li concedeix a l’Almussafes CF i a la seua Escola de Futbol una subvenció nominativa mitjançant el conveni en vigor que enguany ascendeix a 66.306 euros.

L’Ajuntament d’Almussafes acaba de publicar una resolució mitjançant la qual notifica a les entitats esportives situades en el municipi com queden distribuïdes les subvencions ordinàries concedides per a l’exercici 2017. En total, el consistori repartirà enguany 130.800 euros en ajudes i beques per a la promoció de l’activitat esportiva en la població. Aquesta xifra suposa un augment del 5% respecte a la quantitat reservada per a aquesta qüestió en els pressupostos de 2016.

“Amb aquesta mesura busquem reafirmar el nostre compromís amb l’esport i contribuir a alleugerir la inversió que suposa mantenir una entitat esportiva i participar en les competicions convocades per cada disciplina. A Almussafes comptem amb un gran talent i és necessari recolzar-lo perquè tot l’esforç realitzat puga donar els fruits merescuts”, assegura el regidor d’Esports, Pau Bosch.

L’equip de govern continua d’aquesta forma amb l’increment que ja va aplicar en el pressupost de 2016, any en el qual es va produir un augment del 6,95% respecte a l’exercici anterior. No obstant açò, la distribució de les partides ha patit modificacions amb l’objectiu de millorar la gestió dels recursos disponibles. Així, malgrat que la quantitat destinada a subvencions ordinàries passa de 61.600 a 45.600 euros, l’import total per a ajudes extraordinàries s’incrementa en 11.000 euros fins a situar-se en 32.400 euros. A més, la inversió dedicada al material no inventariable s’amplia fins als 14.300 euros, 3.000 euros per sobre del reflectit en els comptes anteriors, i la relativa a l’adquisició de trofeus també augmenta i passa de 10.400 a 14.400 euros.

 
Beques per a esportistes amb diversitat funcional
 
Una de les grans apostes de l’actual govern municipal en aquest àmbit és la concessió de beques per a esportistes, que a poc a poc també ha vist com guanyaven protagonisme. En aquest sentit, les dedicades a esportistes d’elit passen de 6.000 a 6.500 euros de pressupost i es mantenen en 6.000 euros les dirigides a joves esportistes. Com a novetat, enguany s’ha creat una nova línia d’ajudes dirigides a esportistes amb diversitat funcional, que en aquesta ocasió repartirà un total de 3.500 euros.

Després de la presentació i posterior baremació de les sol•licituds presentades per les entitats esportives, l’àrea d’Esports acaba d’anunciar la concessió de les subvencions ordinàries, de les quals seran beneficiàries un total de 19 associacions, rebent de forma conjunta un total de 74.813,85€, quantitat en la qual s’inclou el material inventariable i no inventariable i els trofeus. Tal com succeeix habitualment, una vegada concedida la subvenció, l’Ajuntament procedirà a un primer pagament del 50% del seu import, mentre que el 50% restant s’abonarà una vegada hagen justificat la despesa realitzada, tràmit que podrà realitzar-se entre l’1 de setembre i el 31 d’octubre d’aquest 2017.

A esta quantitat, cal sumar-li els 66.306 euros que se li concedeixen al Club de Futbol, a través del conveni en vigor que regula esta subvenció nominativa.

Categorías:ESPORTS, NOTÍCIES