FESTES

L’agricultura protagonitza una jornada de les festes d’Almussafes

AVA-ASAJA va organitzar ahir dimarts 17 de juliol els tradicionals concursos d’ensolcar i de fruites, verdures i hortalisses

A la nit, l’Ajuntament de la localitat va homenatjar públicament als agricultors que es van acomiadar de les seues terres després de l’arribada de Ford


Ahir, dimarts 17 de juliol, es va celebrar a Almussafes dins de la programació de les festes patronals del municipi el dia dedicat a l’agricultura. Al matí es va desenvolupar en el camp El Barrancó el concurs de fer solcs amb motocultor i cavalleria i a la vesprada l’Àgora del Parc Central va acollir el concurs de fruites, verdures i hortalisses, en el qual es van premiar els millors productes de la terra. L’associació AVA-ASAJA va ser l’encarregada d’organitzar aquestes dues iniciatives que compten des dels seus inicis amb el suport de l’Ajuntament d’Almussafes.

Malgrat que l’agricultura ja no és la principal activitat econòmica a Almussafes, el camp continua sent un sector important i per aquest motiu les festes de la localitat continuen dedicant-li una jornada amb l’objectiu de difondre a la població algunes de les pràctiques més arrelades a la terra. Ahir, dimarts 17 de juliol, AVA-ASAJA va organitzar, com porta fent-ho des de fa diverses dècades, dos concursos relacionats amb l’activitat en el camp: el de fruites, verdures i hortalisses i el d’ensolcar.

“És molt important reivindicar la importància d’apostar per l’agricultura durant les festes. Cal donar-li visibilitat a aquest sector i ensenyar-los a les noves generacions l’esforç que requereix traure avant les collites, amb les quals en moltes ocasions ni tan sols s’arriba a cobrir la inversió realitzada”, assenyala el regidor d’Agricultura, Faustino Manzano. “Aquests concursos presenten de manera atractiva i divertida una activitat que s’està perdent i per la qual hem de seguir treballant”, destaca.

Des de les 10 hores del matí, el camp El Barrancó de Salvador Sabater, situat en la Ronda Síndic Antoni Albuixec, va acollir la vintè sisena edició de el ‘Concurs d’Ensolcar amb Motocultor i Cavalleria’, una convocatòria en la qual van participar un total de 17 persones, les qui van realitzar solcs en la terra davant l’atenta mirada del jurat, formada per dos integrants d’AVA-ASAJA i d’un col·laborador. Després del desenvolupament de les proves, en les quals van col·laborar el propi Ajuntament, Comercial Agrícola Almussafes, COAGAL i Cajamar, es van entregar els guardons.

En l’apartat de motocultor, en el qual es van enfrontar 12 participants, el guanyador va ser José Jabaloyas, qui va aconseguir un total de 27 punts, superant així els 25 obtinguts per Ricardo Torromé i José Sanchis, que van empatar en la segona posició. Per la seua banda, en la categoria de cavalleria, en la qual es van inscriure cinc persones va obtenir el primer lloc Pepe Marí.
 
Concurs de fruites, verdures i hortalisses
 
A la vesprada, seguint la tradició, es va dur a terme el concurs de fruites, verdures i hortalisses. En la seua trentè tercera edició, es van lliurar quatre guardons. El que premia els productes més exòtics el va rebre Vega Giménez Duart, que va presentar una albergínia. El millor producte autòcton va ser la tomaca valenciana presentada per Anna Marí Santacruz. El meló que va destacar sobre la resta per al jurat, format per dos degustadors espontanis i per tres membres d’AVA-ASAJA, fou el de Natalia Pedrón Sabater i el millor meló d’Alger el d’Andrea Pedrón Sabater.

En el lliurament de premis de la convocatòria, que es va realitzar a continuació, van participar el president de l’entitat, Salvador Sabater, l’alcalde d’Almussafes, Toni González, i els regidors de Festes i Agricultura, Andrés López i Faustino Manzano. L’activitat va comptar també amb la col·laboració del consistori, COAGAL, Cajamar i Arròs La Perla. Per a posar el fermall a la jornada, el pati del CEIP Almassaf va acollir un homenatge públic als agricultors que l’any 1973 van haver d’acomiadar-se de les seues terres amb motiu de l’arribada a la localitat de la factoria Ford.

Categorías:FESTES, NOTÍCIES