CULTURA

La Societat Musical Lira Almussafense celebra la festa dedicada a Santa Cecilia

Els actes programats per l’entitat tindran lloc aquest cap de setmana i el pròxim

Quatre músics entren a formar part enguany de la banda, que dedica aquesta festivitat al soci Romualdo Martí, recentment mort


Aquest dissabte 18 de novembre, la Societat Musical Lira Almussafense d’Almussafes inicia els actes per a celebrar la festa de Santa Cecilia, la patrona de la música. Durant la vetlada es durà a terme la proclamació de les muses 2017-2018, Alicia Benavent Chaqués i Mª Ángeles Esteve Blasco, i la banda oferirà el tradicional concert de Santa Cecilia. El següent divendres, el dia 24, la Banda Jove actuarà en l’esplanada del centre Cultural a la vesprada i a la nit els socis i sòcies es reuniran per a compartir un sopar de germanor. Finalment, el diumenge 26, es realitzarà una cercavila per a arreplegar als nous músics i a continuació l’església parroquial acollirà una eucaristia en honor a Santa Cecilia.

La música serà una de les màximes protagonistes durant els dos pròxims caps de setmana en l’agenda cultural d’Almussafes. La Societat Musical Lira Almussafense de la localitat es prepara per a commemorar la festa de Santa Cecilia amb una sèrie d’actes en els quals l’associació complirà un any més amb la tradició, encara que amb alguns canvis. El més destacat és que per primera vegada separarà les iniciatives en dos caps de setmana diferents.

Aquest dissabte 18 de novembre, l’entitat durà a terme en la sala d’actes del Centre Cultural la proclamació de les Muses de la Música 2017-2018, càrrec per al qual s’ha escollit en aquesta ocasió a Alicia Benavent Chaqués i Mª Ángeles Esteve Blasco, al qual li precedirà una cercavila per a arreplegar-les en els seus domicilis a elles i a les xiques que han representat el càrrec els últims dotze mesos. A continuació, i com de costum, la banda oferirà el concert extraordinari de Santa Cecilia. Durant el mateix, Félix Duart Arbona rebrà la lira en reconeixement als seus 25 anys en la formació.

Ja la setmana que ve, el divendres 24 de novembre a les 18 hores, la Banda Jove oferirà a la ciutadania un concert en l’esplanada del Centre Cultural al que es podrà accedir gratuïtament. Aqueixa mateixa jornada, a les 21.30 hores, els membres de la societat es reuniran en el seu local social per a gaudir d’un sopar que requereix d’inscripció prèvia en els horaris establits (dimarts, dimecres i dijous de 18.30 a 20 hores).

Per a posar el fermall d’or a la programació, el diumenge 26 de novembre es realitzarà una cercavila per a arreplegar als nous músics, Carlos Lorente, Jaume Llopis, Josep Ferrando i Guillem Albuixech, i a continuació es traslladaran tots fins a l’església parroquial per a participar en una eucaristia en honor a Santa Cecilia.

La festivitat de Santa Cecília de 2017 estarà dedicada a Romualdo Martí, el “Tío Romualdo”, que va morir el passat mes de setembre i que va dedicar més de 40 anys de la seua vida a la societat com a membre de la seua junta directiva.

Categorías:CULTURA, NOTÍCIES